Kerényi Miklós Gábor nem is taníthat már

MN

2017. november 8., szerda 14:50, frissítve: szerda 18:32

Az Operettszínház után a Vasutas Zene és Képzőművészeti Iskolát is el kell hagynia Kerényi Miklós Gábornak.

Kerényi Miklós Gábor nemcsak az Operettszínházban dolgozott, hanem a budapesti Vasutas Zene és Képzőművészeti Iskolában is, kedden még ott szerepelt a neve és fotója az intézmény honlapján a tanárok menüpont alatt, szerdára azonban eltűnt onnan.

Helyette a következő közlemény került fel:

„A VOKE Vasutas Zeneiskola Pesti Broadway Stúdió vezetősége kijelenti, hogy Kerényi Miklós Gábornak, a Budapesti Operettszínház művészeti vezetőjeként a felnőttképzési intézményünkben végzett szakmai gyakorlatot irányító feladatköre s rendező-tanári működése a teátrum 2017. 11. 07-én nyilvánosságra került, azonnali hatályú felmentésének következményeként, megszűnt.”

Ismert, a Budapesti Operettszínház művészeti vezetőjét és volt főigazgatóját, Kerényi Miklós Gábort hétfőn név szerint is megnevezte Maros Ákos egykori színész, táncos és műsorvezető, mint aki zaklatta őt. Az Operettszínház pedig ezt követően közölte: a továbbiakban nem tart igényt a nyugdíjba vonulását vasárnap bejelentő Kero munkájára.

A volt főigazgató ezek után a Facebookon kért bocsánatot Marostól és mindazoktól, akik hasonló történetekkel álltak a nyilvánosság elé, ám ez a bocsánatkérés furcsára sikeredett, az áldozat nem is fogadta el.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.