Keresztény ifjúsági fesztivál Vajtán

2014. június 29., vasárnap 17:08, frissítve: péntek 17:02

Augusztus 1-je és 3-a között rendezik meg a CrossSound Fesztivált, Magyarország első keresztény összművészeti találkozóját. A rendezvény célja, hogy egy olyan hiánypótló, fiatalos és modern fesztivál valósuljon meg, amely a különböző magyarországi egyházak ifjúságának kínál egy, a megszokottól eltérő fesztiválélményt. A programsorozatnak Vajta ad otthont.

A kezdeményezés kiindulópontja az a felismerés volt a szervezők részéről, hogy az erkölcsi értékek tiszteletben tartása mellett is lehet felszabadultan, közösségben szórakozni, valamint hogy a nemzetek sokszínűségében is meg lehet élni a kereszténység értékei által biztosított európai egységet. Ennek megfelelően a rendezvény nevében a „Cross” egyszerre utal a nemzetköziségre és a felekezetköziségre, a különböző művészeti ágak találkozására, illetve természetesen a keresztre mint szimbólumra.

A fesztivál a mottó szerint „A szabadságra hangol”. A kereszténység nem csupán vallás, hanem életstílus, amelynek természetes része a felszabadult szórakozás, a művészetek élvezete, a fiatalokat jellemző életigenlés – vélik a szervezők. A keresztény fiatalok a hitüket más módokon is képesek megélni, és akár egy fesztivál keretei között is szeretnék megtapasztalni a szabadságot, ami hitük szerint minden embernek megadatott. Ehhez kínál kiváló lehetőséget a CrossSound, mely ellentétben a legtöbb rendezvénnyel, alkohol árusítása nélkül biztosít teljes fesztiválélményt.

A rendezvény egy állandó színpaddal, öt állandó művészeti helyszínnel, és több mint 90 különböző programmal várja a közönséget. A nívós szórakoztatásról olyan neves hazai és külföldi előadók gondoskodnak, mint a Superhero Angliából, a Young and Free Hollandiából, vagy éppen a Magyarországon először fellépő norvég Jesus Loves Electro (nyitóképünkön). A hazai mezőnyt mások mellett a Golgota Gospel Kórus, Szabó Balázs, a Stu33 és Henderson Dávid képviselik.

A koncerteken kívül is számos program gondoskodik a teljes fesztiválhangulatról. Az eddig csak a Szigeten látott color party mellett modern és klasszikus művészeti ágak sokasága szavatolja a jó hangulatot és szórakozást. Installációk, workshopok, táncórák, műhelyek, graffiti és más vizuális művészetek, színház, pantomim és nemzetközi képregényrajzolók által tartott képzések egyaránt megtalálhatók a kínálatban.

Előadást tart a fesztiválon Willem de Vink holland író és illusztrátor. A jelenlévők megismerkedhetnek Pastor Cees Bots rotterdami pásztor gondolataival, részt vehetnek Dobner-Győri Éva dicsőítő táncain, Lengyel Péter mozgásműhelyének munkájában, vagy Petrovics Sándor kortárstánc foglalkozásain. Fellép továbbá a Mimage Pantomin Színház és a Tisza Táncegyüttes.

A Cross Sound Fesztiválra az esemény weboldalán (www.crosssound.hu) és a Ticketpro jegyirodákban lehet bérletet és napijegyet venni, a gyülekezetek csoportos kedvezményes jegyet igényelhetnek. Minden további információért keressék a fesztivál honlapját vagy Facebook-oldalát: www.facebook.com/crosssoundfeszt.

A szerkesztő ajánlja

Szabó Emese

Az egészség helyett a pálinkafőzés a nemzeti ügy

A betegek nem értik, miért kellene elégedettnek lenniük. A realitásokról Rékassy Balázs egészségügyi közgazdászt kérdeztük. Interjú.

Ficsor Benedek

Az Iparművészeti élén a „Fidesz Hagyó Miklósa”

Az Iparművészeti főigazgató-helyettesi székében tűnt fel Simon Péter vállalkozó, aki kis híján csődbe vitte Szentendrét.

Szabó Zs. László

Fideszes politikus édesanyja teheti ki a bérház lakóit

Az új, 82 éves tulajdonos fia is tagja volt annak a miskolci önkormányzati bizottságnak, amely az ingatlan eladásáról döntött.

Molnár Richárd

Átjáróház a letelepedési kötvényprogram? Csak húszan buktak el a sok ezerből

Nehéz volt megbukni a nemzetbiztonsági vizsgálatokon a letelepedési kötvényeseknek.

x
Rendkívüli hír