Kiderült, kik pályáznak a debreceni színház élére

Grund

2013. március 8., péntek 18:40, frissítve: péntek 18:48

A debreceni Csokonai Színház igazgatói posztjára Kelemen Csaba színművész, az Agria Játékok ügyvezető igazgatója, Nagy Viktor rendező, a Győri Nemzeti Színház volt igazgatója és Ráckevei Anna színművész, a debreceni társulat tagja nyújtott be pályázatot – közölte a polgármesteri hivatal pénteken, a pályázatok felbontása után.

A pályázat beadásának határideje március 6. volt. A polgármesteri hivatal csütörtökön már annyit közölt, hogy három pályázat érkezett a színház vezetői munkakörének betöltésére. A három jelöltet szakmai bizottság hallgatja meg elképzeléseikről, majd a városi közgyűlés a tervek szerint március végén dönt az új igazgató személyéről.

A szakmai bizottságban helyet foglal Somogyi Béla alpolgármester, Balázs Ákos önkormányzati képviselő, ezenfelül a színházművészeti bizottság négy, az emberi erőforrások minisztere egy, a Csokonai Színház közalkalmazotti tanácsa egy, a Csokonai Színház szakszervezeti bizottsága pedig egy embert delegálhat. A pályázatokat a benyújtási határidőt követő harminc napon belül kell elbírálni, a szakmai bizottság véleményét is mérlegelve az önkormányzat a határidőt követő képviselő-testületi ülésen dönt. A kinevezett igazgató 2013. július elsejétől öt évig vezetheti a debreceni teátrumot.

Vidnyánszky Attila, a Csokonai Színház jelenlegi igazgatója korábban sikeresen pályázott a Nemzeti Színház főigazgatói posztjára, ezért kellett a fenntartó városi önkormányzatnak kiírnia a debreceni direktori pályázatot. Vidnyánszky Attila június 30-ig igazgatja a debreceni színházat, az új igazgató július 1-től veszi át az intézményt.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Stier Gábor

Theresa May és a Nyugat sokat segített Putyinnak

Komoly reformokra a széles körű felhatalmazás ellenére sem számít a lapunk által megkérdezett politológus, Ilja Grascsenkov. Interjú.

Ficsor Benedek

Távolodás a politikától: a konszolidálódó MMA a Fekete-korszak után

Fekete György távoztával új korszak köszönt az akadémiára, de fiatalok nélkül hosszú távon bajosan működhet a köztestület.

Makrai Sonja, Ficsor Benedek, Vékony Zsolt

Hagyjuk tönkremenni az egyik legnagyobb építészünk műveit

Bierbauer (Borbíró) Virgil irányítása mellett épült újjá Budapest a második világháború után, ma mégis csupán két fő műve őrzi emlékét.

Lukács Csaba

Egy éjszaka a bécsi migránshotelben

Sötétedés után sétáltunk az osztrák főváros azon kerületében, ahol Lázár János fényes nappal is csak halkan mert beszélni.