Kiderült, kik pályáznak a debreceni színház élére - Magyar Nemzet

Kiderült, kik pályáznak a debreceni színház élére

Grund

2013. március 8., péntek 18:40, frissítve: péntek 18:48

A debreceni Csokonai Színház igazgatói posztjára Kelemen Csaba színművész, az Agria Játékok ügyvezető igazgatója, Nagy Viktor rendező, a Győri Nemzeti Színház volt igazgatója és Ráckevei Anna színművész, a debreceni társulat tagja nyújtott be pályázatot – közölte a polgármesteri hivatal pénteken, a pályázatok felbontása után.

A pályázat beadásának határideje március 6. volt. A polgármesteri hivatal csütörtökön már annyit közölt, hogy három pályázat érkezett a színház vezetői munkakörének betöltésére. A három jelöltet szakmai bizottság hallgatja meg elképzeléseikről, majd a városi közgyűlés a tervek szerint március végén dönt az új igazgató személyéről.

A szakmai bizottságban helyet foglal Somogyi Béla alpolgármester, Balázs Ákos önkormányzati képviselő, ezenfelül a színházművészeti bizottság négy, az emberi erőforrások minisztere egy, a Csokonai Színház közalkalmazotti tanácsa egy, a Csokonai Színház szakszervezeti bizottsága pedig egy embert delegálhat. A pályázatokat a benyújtási határidőt követő harminc napon belül kell elbírálni, a szakmai bizottság véleményét is mérlegelve az önkormányzat a határidőt követő képviselő-testületi ülésen dönt. A kinevezett igazgató 2013. július elsejétől öt évig vezetheti a debreceni teátrumot.

Vidnyánszky Attila, a Csokonai Színház jelenlegi igazgatója korábban sikeresen pályázott a Nemzeti Színház főigazgatói posztjára, ezért kellett a fenntartó városi önkormányzatnak kiírnia a debreceni direktori pályázatot. Vidnyánszky Attila június 30-ig igazgatja a debreceni színházat, az új igazgató július 1-től veszi át az intézményt.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.