Kiképzőtábor irodalmároknak

A fiatal magyar irodalom találkozik Visegrádon július 18. és 22. között

Grund

2012. július 1., vasárnap 13:08, frissítve: vasárnap 15:48

Egészséges mennyiségű szakmázás bulikkal enyhítve: még várják a jelentkezőket a Fiatal Írók Szövetsége nyári irodalmi táborába. Fiatal írók a Kárpát-medence minden szegletéből, vendégségbe érkezik majd Tóth Krisztina, Szilágyi István és Spiró György, a műhelyekben pedig kiképzést kapnak a jövő írói, költői és műfordítói.
Forrás: FISZ

Tizenkettedik alkalommal rendezi meg hagyományos irodalmi táborát a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ), és ezúttal a tétet is látványosan megemelték: a rendezvény most már a fiatal magyar irodalom első Kárpát-medencei találkozójának apropójává is szeretné válni.

Ezzel összhangban a tábor egyik legfőbb célja, hogy az egymástól távol, különböző országokban élő fiatal magyar szerzők kapcsolattartását, eszmecseréjét, szakmai kibontakozását is elősegítse. A Visegrádon megrendezésre kerülő, ötnapos programsorozaton műhelycsoportokban segítik tapasztalt pályatársaik a fiatal alkotókat, esténként Tóth Krisztina, Szilágyi István és Spiró György lesz a beszélgetések vendége, a hazai periodikák legjava mutatkozik be kerekasztal-beszélgetéseken, és minden nap másik fiatal alkotócsoportot ismerhetnek meg a vendégek.

A FISZ kritikai beszélgetéssorozata, a Kritikustusa is jelentkezik két különkiadással, a táborban ünnepli 15. születésnapját a FISZ és fennállásának 10. évét a Erdélyi Magyar Írók Ligája (EMIL). Szó lesz az Ambroozia.hu webfolyóiratról, esténként pedig nyílt felolvasások és bulik dobják fel a hangulatot. A tábor nyitott, arra bármely fiatal vagy pályakezdő alkotó, irodalomkedvelő, szakmabeli szabadon jelentkezhet a FISZ blogján található jelentkezési lap kitöltésével. A vizuálisan fogékonyabb érdeklődők a következő infografika segítségével is áttekinthetik a programkínálatot:

Forrás: FISZ

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.