Kómában van Mészáros Mihály, az Alfot alakító színész

MTI

2016. június 12., vasárnap 20:47

Kómában van Mészáros Mihály (becenevén Michu) magyar származású amerikai akrobata, kaszkadőr és színész, akinek leghíresebb szerepe Alf eljátszása volt az azonos című, nagy sikerű amerikai sci-fi-sorozatban.

A TMZ celebportál szerint az alacsony, mindössze 83 centiméter magas termetével híressé vált színészre menedzsere, Dennis Varga talált rá eszméletlenül a fürdőszobájában még a múlt hét végén. A 76 éves hírességet beszállították egy Los Angeles-i kórházba, de továbbra sem tért magához, és az orvosok szerint nem várható nagy változás állapotában.

A budapesti születésű Michu nyolc éve szélütést szenvedett, azóta különféle egészségi problémákkal küszködött.

Mészáros Mihály a nagy amerikai cirkuszoknál kezdte tengerentúli pályafutását. Az 1980-as években négy éven át alakította egy barna szőrmejelmezben Alfot, a szőrös földönkívüli lényt az NBC tv-sorozatában. Bár Alf egy bábfigura volt, Michu bújt a bőrébe, amikor annak járnia vagy futnia kellett. A népszerű vígjátéksorozat vége után Mészáros tévéreklámokban és más tévéműsorokban szerepelt.

A Guinness-rekordok könyve egy időben őt tartotta nyilván a világ legkisebb embereként.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.