650 ezer forintos könyvként adják ki Bob Dylan Nobel-köszönőbeszédét

Vékony Zsolt

2017. november 2., csütörtök 07:32, frissítve: csütörtök 09:58

Könyvként, 32 oldalon adják ki Bob Dylan köszönőbeszédét, amit az irodalmi Nobel-díj átvételekor kellett volna elmondania még tavaly decemberben.

A zenészt 2016-ban tüntették ki, de a hivatalos ceremónián nem vett részt egyéb elfoglaltságai miatt. Helyette kolléganője és barátja, Patti Smith utazott el Stockholmba, hogy az ünnepségen előadja az A Hard Rain’s a-Gonna Fall című dalt (amelybe idegességében bele is bakizott). Bob Dylan végül idén áprilisban vette át a díját.

A rendezvény azonban zárt ajtók mögött zajlott, emiatt a Simon & Schuster kiadó úgy döntött, könyv alakban megjelentetik a zenész köszönőbeszédét. Ebben az előzetes információk szerint Dylan említést tesz az őt inspiráló zenészekről (például Buddy Hollyról és Huddie William Ledbetterről, ismertebb nevén Leadbellyről), illetve irodalmi művekről (Odüsszeia, Moby Dick, Nyugaton a helyzet változatlan) is. A kemény fedeles kötetből mindössze száz példány készül, mindegyik számozott, illetve dedikált lesz, és darabonként 2500 dollárért (nagyjából 650 ezer forint) lehet majd hozzájutni.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017.11.02.

A szerkesztő ajánlja

Szabó Zsolt

Tarlós István úgy látja, nem feltétlenül kell a mobil gát a Rómaira

Budapest főpolgármestere szerint rendben van a 3-as metró felújítása, és kitart a Fidesz támogatása mellett. Interjú.

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

Hazánk riasztó mértékű kettéosztottságáról mesél országszerte a tűzifa

A politikusok tulajdonképpen azzal büszkélkednek, hogy a hozzájuk tartozó falvakban mennyi szegény ember él.

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.