Közel 450 munka érkezett eddig a Gombold újra! pályázatra

Grund

2011. december 21., szerda 15:15

Alig egy hónap alatt 446 munka érkezett be a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) Gombold újra! – Divat a magyar című pályázatára, ezért a regisztrációs határidőt 2012. január 13-ig meghosszabbították a szervezők.

Az öltözéktervezési pályázatot a KIM felkérésére annak háttérintézménye, a Design Terminál tette közzé 2011. november 24-én. A kezdeményezés célja a magyar viselettörténeti hagyományok megújítása, továbbá a fiatal tervezők és a hagyományos kézművesműhelyek együttműködésének ösztönzése.

Az alkotók két önálló pályázati kategóriában nevezhetnek: a kortárs öltözék-kollekciótervezési pályázatra a magyar tradíciók által ihletett, de trendkövető és hordható ruhákat, illetve kiegészítőket várnak, míg a design és hagyomány pályázaton neves tervezők formaterveire lehet hagyományos kézművestechnikák alkalmazásával ruhákat és kiegészítőket alkotni.

A zsűritagok a héten írták alá a zsűritagság feltételeként szolgáló etikai nyilatkozatot, valamint elfogadták a zsűrizési alapelvekről szóló dokumentumot. A zsűri teljes listáját várhatóan január elején hozzák nyilvánosságra. A legjobb munkákkal a 2012. március 31-re tervezett nagyszabású budapesti divatshow-n ismerkedhet meg a közönség, majd a szervezők által kiválasztott darabokat a Design Terminál Erzsébet téri épületében lehet megvásárolni.

További információkat a pályázatról a www.designterminal.hu honlapon olvashatnak az érdeklődők.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.