Lady Gaga Oprah-val küzd az iskolai zaklatás ellen

tt

2012. március 1., csütörtök 10:10

A Harvard Egyetemen jelentette be Lady Gaga szerdán új alapítványának létrehozását, amellyel a fiatalokat kívánja támogatni abban, hogy jobbá tehessék a világot, illetve gátat vessen az iskolai zaklatásnak.

A popdíva tavalyi albumának egy népszerű számáról a Born This Way Foundation elnevezést adta az alapítványnak, amelynek felállításához 1,2 millió dolláros (260 millió forintos) magánadománnyal járult hozzá. A sztár kezdeményezéséhez számos további híresség, köztük Oprah Winfrey televíziós személyiség és Deepak Chopra szellemi vezető is csatlakozott. Az egyetemi rendezvényen Kathleen Sebelius egészségügyi és szociális miniszter is részt vett.

Gaga a Harvadon több mint ezer diák és meghívott vendég előtt ismertette az alapítvány létrejöttének körülményeit, céljait és működésének módját. Mint felidézte, többek között az ösztönözte, hogy kamaszkorában őt is zaklatták az iskolában. A Born This Way megjelenése után pedig rengeteg levelet, e-mailt, üzenetet kapott, amelyek tartalma azt tükrözte: sokan szeretnék, ha nagyobb tolerancia és megértés lenne az emberek között a világban.

Az alapítványt Gaga édesanyja, Cynthia Germanotta vezeti. Az énekesnő szerint ő inspirálta az alapítvány elindítására. „Mindig hitt bennem. Mindig a támaszom volt, és ő késztetett arra, hogy ezt a családi és támogató érzést továbbadjam a világnak” – mondta Gaga.

Az extravagáns megjelenéséről elhíresült, 25 éves sztár a Harvardon fekete, nyitott hátú ruhában jelent meg, amihez magas talpú cipőt és magas, fekete kalapot viselt.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.