Félóránként lesz légiriadó a múzeumban

Grund

2014. szeptember 2., kedd 17:23

Szeged második világháborús amerikai bombázásáról nyílik kiállítás a Móra Ferenc Múzeumban, a tárlat látogatói átélhetik a légiriadók riadalmát.

A tárlaton félóránként tartanak légiriadót, a közönség emellett megismerheti a támadások hátterét, a pusztításról készült megrendítő fotókat, különböző dokumentumokat is. A pont hetven éve, 1944-ben történt bombázások óriási veszteségeket okoztak Szegeden: a károk meghaladták a város éves költségvetésének tízszeresét.

A kiállításon látható lesz a lebombázott vasúti híd egyik síndarabja, melyet a Tiszából emeltek ki, emellett több tárgyi emlék is szemlélteti a pusztításokat. Bemutatják majd egy lezuhant amerikai repülőgép darabjait, valamint a veszteségeket szemléltető, megrendítő fotósorozatot is.

A célpont a mai napra: Szeged című kiállítást szeptember 3-án, szerdán 17 órakor Rétvári Bence parlamenti államtitkár nyitja meg a Móra Ferenc Múzeumban.

Forrás: Móra Ferenc Múzeum

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.