Félóránként lesz légiriadó a múzeumban

Grund

2014. szeptember 2., kedd 17:23

Szeged második világháborús amerikai bombázásáról nyílik kiállítás a Móra Ferenc Múzeumban, a tárlat látogatói átélhetik a légiriadók riadalmát.

A tárlaton félóránként tartanak légiriadót, a közönség emellett megismerheti a támadások hátterét, a pusztításról készült megrendítő fotókat, különböző dokumentumokat is. A pont hetven éve, 1944-ben történt bombázások óriási veszteségeket okoztak Szegeden: a károk meghaladták a város éves költségvetésének tízszeresét.

A kiállításon látható lesz a lebombázott vasúti híd egyik síndarabja, melyet a Tiszából emeltek ki, emellett több tárgyi emlék is szemlélteti a pusztításokat. Bemutatják majd egy lezuhant amerikai repülőgép darabjait, valamint a veszteségeket szemléltető, megrendítő fotósorozatot is.

A célpont a mai napra: Szeged című kiállítást szeptember 3-án, szerdán 17 órakor Rétvári Bence parlamenti államtitkár nyitja meg a Móra Ferenc Múzeumban.

Forrás: Móra Ferenc Múzeum

A szerkesztő ajánlja

Hajdú Péter

„Mi vagyunk a legerősebb ellenzéki párt”

A kormány gazdaságpolitikája a multikat segíti a kisvállalkozók helyett. Volner János szerint szó sincs az ország felzárkóztatásáról.

Ruzsbaczky Zoltán

„Ugyanaz az imperializmus, mint korábban” – veszélyesnek nevezték az oroszbarátságot

Óva inti a túl közeli kapcsolattól Magyarországot a varsói külügyminiszter-helyettes. Interjú.