LGT-koncert lesz az Arénában

Grund

2012. május 3., csütörtök 11:23, frissítve: csütörtök 11:36

Újra koncertet ad a Locomotiv GT, a magyar rockzene történetének egyik legfontosabb zenekara, amely 2013. február 15-én öt és fél év szünet után áll színpadra, ezúttal a Papp László Budapest Sportarénában, ahol még sohasem játszott.

„Már elbúcsúztunk néhányszor, ezért a jövő februári koncertünknek az Újrahasznosítás címet adjuk. Azért lesz ismét LGT, mert sikerült megteremteni egy olyan fellépés anyagi és technikai feltételeit, amelyet mi négyen szeretnénk. Még bírjuk fizikailag, talán szellemileg is, és egy csomó játszani valónk van" – mondta Presser Gábor, az LGT alapítója, billentyűse, dalszerzője, énekese a szerdai fővárosi sajtótájékoztatón, amelyet a Közlekedési Múzeumban tartottak.

Rég volt, tán igaz sem volt. A zenekar 1982-ben...

Forrás:: LGT


A Locomotiv GT 1971-ben alakult, 13 stúdióalbumot készített, a jelenlegi felállás 1976-ban alakult ki: Presser mellett Karácsony János gitározik és vokálozik, Somló Tamás basszusgitározik és vokálozik, Solti János dobol.

Mint Presser Gábor fogalmazott, az LGT az elmúlt húsz évben „open air" zenekarnak számított, 1992-es búcsúkoncertje a Nyugati pályaudvaron volt, 1999-ben a Felvonulási téren játszottak, 2002-ben és 2007-ben pedig a Hajógyári-szigeten. A csapat tavaly decemberben két szám erejéig már újra összeállt Zorán koncertjén.

„Ő hívott meg minket, hogy megünnepeljük 40. születésnapunkat. Rég játszottunk együtt, ez kétségtelen, és 1992 óta mindig nagy szüneteket tartottunk. Sokat kell próbálnunk, ráadásul többet akarunk játszani, mint az elmúlt alkalmakkor, tehát inkább négy, mint három órát. Egyébként nem csak az Arénában nem játszottunk még, az elődjében, a Budapest Sportcsarnokban sem léptünk fel soha" – fogalmazott Presser.

…és 2007-ben

Forrás:: LGTAz LGT egyfajta supergroupként alakult 1971-ben, Presser korábban az Omega, az azóta elhunyt Barta Tamás gitáros a Hungária, Frenreisz Károly basszusgitáros a Metro, Laux József dobos szintén az Omega tagja volt. Frenreisz 1973-ban, Barta egy évvel később, Laux pedig 1976-ban lépett ki.

A csapathoz számos sláger fűződik, köztük például a Szólj rám, ha hangosan énekelek, a Mindenki másképp csinálja, az Ilyen a boksz vagy a Ringasd el magad. A zenekar első stúdióalbuma 1971-ben jelent meg (Locomotiv GT), a legutóbbi 2002-ben (A fiúk a kocsmába mentek).

A 2013. február 15-i Aréna koncert szervezője a ShowTime Budapest, jegyek csütörtöktől kaphatók.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: „Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán”

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.

Lándori Tamás

Nem tűnt őrültnek a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.

Vég Márton

Orbán és Soros egy csapatban játszik? „Soros-szervezetet” pénzel a BM

Több millió forint állami pénzt kapott egy menekülteket segítő szervezet, amely tagja a milliárdos civil hálózatának is.

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.