„Hurka vagy, hogy lefeküdtél a U2-nak”

Balogh

2017. január 9., hétfő 22:15, frissítve: kedd 08:32

Az Oasis-alapító két testvér, Noel és Liam Gallgaher nyilvános perpatvarán igazából már csak hangosan hahotázni lehet. A recept hosszú évek óta az, hogy az 1990-es és 2000-es évek meghatározó brit poprock-zenekarának bal és jobb keze időről időre egymásnak megy. Pontosabban az esetek túlnyomó többségében Liam beszól valami ordenáré gusztustalanságot, majd arra Noel vagy keményen visszaszól, vagy jót röhög, és viszonválaszában odaszúr valami elegánsabb, de öv alatti dolgot. Vagy épp semmit.

Az elmúlt időszakban ez a cicaharcra emlékeztető piszkálódás a közösségi médiában zajlott, nekünk egyszerűen csak hátra kellett dőlni, és élvezni a műsort.

Az ifjabbik Gallagher hasonlította már az amúgy Magyarországon életében először a tavalyi szigeten fellépő Noelt Hitlerhez, és nevezte bátyját kis varangynak is. Ahogy azt is a fejéhez vágta, hogy Noel az oka annak, hogy a 2009 augusztus végén egyébként egy testvérbalhé után feloszló Oasis nem alakul újjá.

Legújabb kirohanásában amiatt háborog, hogy hétfőn bejelentették, Noel Gallagher és bandája zenél az ír U2 Joshua Tree 2017 elnevezésű turnéján, amelyet az album megjelenésének harmincadik évfordulója alkalmából tartanak majd nyáron. A tervek szerint – ami így tuti keresztbe tesz mindenféle Oasis újjáalakulási lehetőségnek – nyolc koncertet adnak, Dublin és London mellett Berlinben, Brüsszelben, Barcelonában, Rómában, Párizsban és Amszterdamban lépnek fel. Noel pedig így nyilatkozott a közös zenélésről: „Imádom a U2-t, és ha nem érted, hát nem érted, de szégyelld magad ezért! A With or Without You az egyik legjobb sláger, amelyet valaha írtak.”

Szemmel láthatóan ez a duma Liamnek nem jött be, és a Twitteren nemes egyszerűséggel ennyit írt: „Látom, minden seggnyalás végül kezd kifizetődő lenni. Nem gáz. LG x”

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Liam kirohanására egyébként Noel helyett reagáltak a rajongók, akik egyből egy olyan régi fotóval válaszoltak a magát divatdiktátornak is képzelő énekesnek, amelyen épp ő ad egy cuppanós puszit Bonónak, a U2 frontemberének.

A fiatalabbik Gallagher testvér amúgy a maga módján tud jó fej is lenni. George Michael halálakor például keményen nekiment az elhunyt énekest egy trágár kommentben támadó twitterezőnek. A német Süddeutsche Zeitungnak adott interjújában pedig az Oasis összeállása kapcsán kifejtette, azért nem éri meg, hogy pár ezer okostelefont nézegessen a színpadról. Majd hozzátette, ha a koncerten be lennének tiltva az okostelefonok, és mindenki leadná őket az előtérben, akkor talán összejöhetne a dolog. Haha! S azt is hosszasan fejtegette, mennyire idegesíti, hogy a koncerteken mindenki egyfolytában a telefonját nyomkodja, ahelyett hogy táncolja, énekelne és sörözne.

Külön vicces, hogy Liam fia, Lennon épp a napokban mutatkozott be a kifutók világában, miután megvolt az első komolyabb divatbemutató, ahol fel s alá lófrálhatott a ruhamodell szerepében. Ennek kapcsán mondjuk nem láttunk semmilyen tökös, odamondogatós Liam-posztot.

A manchesteri testvérpár egyébként ír származású. Az Oasis tündökléséről pedig Supersonic címmel nemrég jött ki egy dokumentumfilm, amelyben a változatosság kedvéért szintén nem kímélik egymást.

 

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.