Magasak a szobaárak az Eurovíziós Dalfesztivál ideje alatt

TK

2012. május 10., csütörtök 23:21, frissítve: péntek 08:08

Akár hatszorosára emelkedett szobaárakkal is találkozhat az, aki május végén, az Eurovíziós Dalfesztivál idején látogat Azerbajdzsán fővárosába, Bakuba.

A Swoodoo német utazási portál szerint a zenerajongó turistáknak a szokásosnál átlagosan 144 százalékkal magasabb árat kell fizetniük a hotelszobákért május végén. Azerbajdzsán nem szerepel a közkedvelt úti célok között, így az árakat a vélemények szerint az is felverhette, hogy kevés a rendelkezésre álló szállodaszoba.

„A bakui hotelinfrastruktúra nem mérhető össze a nyugat- és a közép-európaival” – mondta Christian Saller, a portál vezetője. Szerinte az azeriek nagy összegeket költöttek a fejlesztésre, de néhány szálloda nem készült el időben.

A honlap szerint a szobák átlagosan 341 euróért bérelhetők éjszakánként a május 22. és 27. közötti időszakban. A dalfesztivál előtti és utáni héten 140 euró ez az ár.

A verseny két elődöntőjét május 22-én és 24-én, a finálét 26-án rendezik 43 ország részvételével. Magyarországot a Compact Disco képviseli.

A kilencmillió lakosú Azerbajdzsán gazdasága a kőolajon nyugszik. A kaukázusi ország a versenyt megelőzően heves bírálatok össztűzébe került az emberi jogok rossznak ítélt helyzete miatt.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.