Magyar filmek a Délvidéken

Grund

2012. május 13., vasárnap 13:50, frissítve: vasárnap 14:00

Kortárs magyar játékfilmeket és dokumentumfilmeket vetítenek a kedden kezdődő, a Magyar Film Délvidéki Hete című rendezvénysorozaton. A magyarkanizsai Cinema Filmműhely programja május 18-ig várja a filmrajongókat.

A programsorozat részeként filmalkotókkal történő beszélgetéseket, közönségtalálkozókat tartanak Magyarkanizsán kívül Szabadkán, Zentán, Topolyán, Kishegyesen, Csókán, Adán, Nagybecskereken, Újvidéken, Temerinben, Becsén, valamint Törökkanizsán.

Levetítik a Helen Mirren főszereplésével készült, Az ajtó című filmet, Szabó István filmrendező legújabb alkotását. Láthatja a közönség a Pozsgai Zsolt által rendezett, A Föld szeretője című játékfilmet, Till Attila Csicska című rövidfilmjét, továbbá Szalai Györgyi és Dárday István közös alkotását, a Himnuszt. Négy magyar népmese filmes változatát is bemutatják. A rest legényről és A Négyszögletű Kerek Erdő, Vacskamati virágai című mesefilm rendezője Horváth Mária, Az elégedetlen fazék és A világlátott egérke rendezője Nagy Lajos. Látható lesz még a Szovjet levelezőpajtás című dokumentumfilm, Jankovics Marcell Az ember tragédiája című, 160 perces animációja, továbbá A halálba táncoltatott lány című színes, feliratos, magyar–szlovén–kanadai játékfilm is – olvasható a Vajdaság Ma hírportálon.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.