Magyar filmek a Délvidéken

Grund

2012. május 13., vasárnap 13:50, frissítve: vasárnap 14:00

Kortárs magyar játékfilmeket és dokumentumfilmeket vetítenek a kedden kezdődő, a Magyar Film Délvidéki Hete című rendezvénysorozaton. A magyarkanizsai Cinema Filmműhely programja május 18-ig várja a filmrajongókat.

A programsorozat részeként filmalkotókkal történő beszélgetéseket, közönségtalálkozókat tartanak Magyarkanizsán kívül Szabadkán, Zentán, Topolyán, Kishegyesen, Csókán, Adán, Nagybecskereken, Újvidéken, Temerinben, Becsén, valamint Törökkanizsán.

Levetítik a Helen Mirren főszereplésével készült, Az ajtó című filmet, Szabó István filmrendező legújabb alkotását. Láthatja a közönség a Pozsgai Zsolt által rendezett, A Föld szeretője című játékfilmet, Till Attila Csicska című rövidfilmjét, továbbá Szalai Györgyi és Dárday István közös alkotását, a Himnuszt. Négy magyar népmese filmes változatát is bemutatják. A rest legényről és A Négyszögletű Kerek Erdő, Vacskamati virágai című mesefilm rendezője Horváth Mária, Az elégedetlen fazék és A világlátott egérke rendezője Nagy Lajos. Látható lesz még a Szovjet levelezőpajtás című dokumentumfilm, Jankovics Marcell Az ember tragédiája című, 160 perces animációja, továbbá A halálba táncoltatott lány című színes, feliratos, magyar–szlovén–kanadai játékfilm is – olvasható a Vajdaság Ma hírportálon.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.