Magyar Örökség Díj: elismerés a Duna Televíziónak

Grund

2012. szeptember 14., péntek 15:30, frissítve: péntek 15:58

2012. szeptember 22-én szombaton vehetik át a Magyar Örökség Díj újabb kitüntetettjei elismeréseiket. A szeptemberi díjkiosztó ünnepségen többek között a Duna Televízió Hazajáró című műsora is díjban részesül.

A Magyar Örökség Díj kitüntetettjeinek kiválasztása az alulról építkező demokrácia elvén és gyakorlatán alapszik: állampolgári jogon mindenkinek módjában áll díjra javasolni az általa érdemesnek tartott személyt, együttest, intézményt, teljesítményt. A Magyar Örökség Díj bírálóbizottsága kizárólag az így beérkezett javaslatokból választja ki a díjazandókat. Évente négy alkalommal, esetenként hét-hét díjat osztanak ki. Az aktuális díjazottak listáját itt lehet megtekinteni. A díjátadási ceremónia szombaton 11.00 órakor lesz a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében.

A neves tudósok és kutatók mellett a szeptemberi díjazottak között a a Hazajáró honismereti televíziós műsor szellemiségét is elismerésben részesítik. A műsor hétről hétre megismerjék hazánk természeti- és kulturális értékeit, történelmi emlékeit és az ott élő emberek mindennapjait. A készítők Erdélyben, Felvidéken, Kárpátalján, Délvidéken, Muravidéken, Őrvidéken és belső-Magyarországon hol gyalog, hol szekérrel, kerékpárral vagy kenuval haladnak vándorútjuk során.

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.