Magyar siker az isztambuli balettversenyen

Grund

2012. július 1., vasárnap 14:22, frissítve: vasárnap 14:27

A szólóként indulók legjobb eredményét érte Rónai András, a Magyar Táncművészeti Főiskola VIII. évfolyamos klasszikus balett szakirányon tanuló hallgatója a 3. Nemzetközi Isztambuli Balettversenyen.

Rónai András több száz induló közül került be a 8 fős döntőbe, ahol második helyezést ért el. Mivel a nemzetközi mezőnyben az első díjat egy brazil páros kettőse nyerte, Rónai András második díjával a legjobb szólóelőadóként térhet haza a szombaton zárult viadalról.

A közlés szerint az isztambuli seregszemle még fiatal a világ nagy balettversenyeinek sorában, a budapesti főiskola tavalyelőtt képviseltette magát először, akkor Csonka Vanessza szintén második lett.

Az isztambuli versenyen a táncművészeti főiskolát Rónai András mellett a VII. évfolyamos Földi Lea képviselte. Ők ketten néhány héttel ezelőtt a Helsinkiben megrendezett balettversenyen is indultak, ahol Földi Lea bejutott a középdöntőbe, Rónai András pedig saját korosztályának 13 legjobbja közé.

Rónai András, aki nemrég tért vissza több hónapig tartó ösztöndíjas tanulmányútjáról Szentpétervárról, a versenyeken például a Giselle-ből, a Diótörőből adott elő férfi variációkat, ezenkívül Kulcsár Noémi kortárs koreográfiáját interpretálta. Földi Lea egyebek mellett a Bajadérból táncolt variációt.

Mindkét fiatalnak ez volt élete első két jelentős nemzetközi versenye, néhány nap múlva pedig szintén ők képviselik a főiskolát a 40. jubileumi Várnai Nemzetközi Balettversenyen is.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.