Már nem Justin Bieber a király, a Despacito minden rekordott megdöntött

MTI

2017. július 19., szerda 09:27, frissítve: szerda 10:14

Több mint 4,6 milliárdszor játszották le a Despacito című számot különböző streaming platformokon, ezzel Luis Fonsi szerzeménye megdöntötte Justin Bieber eddigi rekordját.

A Universal Music Latin Entertainment kedden jelentette be Kaliforniában, hogy a Puerto Ricó-i zenészek, Luis Fonsi és Daddy Yankee által előadott dal túlszárnyalta a kanadai Bieber 2015-ben megjelent Sorry című számának rekordját, amelyet 4,38 milliárd alkalommal játszottak le online zenei megosztókon.

A januárban kiadott Despacito (Lassan) hetekig vezette a Billboard 100-as listáját, az első spanyol nyelvű szerzeményként 1996 óta (akkor Los del Río Macarena című dala tarolt). A szám először Latin-Amerikában röpült a toplisták élére, az igazi áttörést azonban akkor érte el, amikor Justin Bieber, aki egy klubban hallotta a dalt, megkérte Fonsit, hogy írhasson hozzá egy strófát. Ez a Bieber közreműködésével kiadott remixváltozat aztán meghódította az egész világot.

Fonsi közleményében hangsúlyozta, hogy a streaming segítette hozzá, hogy zenéje a világ minden sarkába eljusson.

Daddy Yankee a Despacito sikerének is köszönhetően a közelmúltban Ed Sheerant megelőzve az első latin előadó lett, aki átvette a Spotify streaminglistájának vezetését.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.