„Megdöglötök mind”: brutális rendőri fellépés a titkos felvételeken

WL

2012. március 3., szombat 05:00, frissítve: szombat 16:38

Két olyan rendőrt kutatott fel a Hír Televízió Célpont című műsora, aki a 2006. október 23-i nemzeti ünnepen a megemlékezőkre lövöldözött Budapesten. A műsor több, korábban titkosított rebiszes videofelvételt is bemutatott – írja a Magyar Nemzet.

Százhuszonegy rendőr nevét és rendfokozatát tartalmazó listát mutatott be pénteken a Hír Televízió Célpont című műsora. Olyan egyenruhásokról van szó, akik 2006. október 23-án szerepet vállaltak a brutális tömegoszlatásban. Közülük két vadászpuskás nevét nyilvánosságra is hozták. Gedeon Gábor zászlós a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz, mai nevén: Készenléti Rendőrség) I/1-es alosztály 2-es bevetési csoportjában, Bodnár László zászlós pedig az I/2-es alosztály 4-es bevetési csoportjában tevékenykedett.

A bemutatott felvételek is bizonyítják, hogy szabályos embervadászat folyt 2006 október 23-án – ezt Völgyesi Miklós, a legfelsőbb bíróság nyugalmazott tanácselnöke mondta a Hír Televíziónak. A Balsai jelentés egyik készítője a Célpont októberben nyilvánosságra hozott listája alapján egyszer már feljelentés-kiegészítést tett a Debreceni Katonai Ügyészségen, a most nyilvánosságra került videó alapján újra a hatóságokhoz fordul. Bővebben>>>

Gedeon az egyik közösségi portálra feltöltötte egy olyan vadászpuska képét, mint amilyennel emberekre lövöldözött 2006 őszén. A Célpontnak azt mondta, nem tud semmit 2006. október 23-áról, nem lõtt senkire.

A másik vadászpuskásról, Bogdán Lászlóról egy olyan – Gyurcsányék által harminc évre titkosított, az Orbán-kormány idején ez alól feloldott – rendőrségi videofelvételt is bemutatott a Célpont, amelyen az látszik, hogy a puskás rálő az őt fényképező emberre. Eközben hallatszik, amint egyik kollégája így buzdítja: „Laci, kenjed neki!”

A műsorban több másik – korábban ugyancsak titkos – rebiszes felvételt is levetítettek. Az egyiken egy magából kivetkőzött rendőr azt üvöltözi, hogy „megdöglötök mind!”. Egy másikon egy rendőri vezető utasítja a beosztottjait, hogy a passzív ellenállókat rendzavarásra hivatkozva kell előállítani, de olyat is bemutattak, amelyen az egyik rendőr káromkodva buzdítja a másikat arra, hogy testmagasságban tüzeljen az ünneplőkre – írja a lap.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

A Hír TV Célpont című műsora tavaly októberben már nyilvánosságra hozott egy listát, amelyen a Rebisz legkegyetlenebb egységei, a III/1-es és III/2-es alosztályának tagjai szerepelnek. A lista miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nyomozást rendelt el. De nem a brutális rendőröket keresik, hanem személyes adattal visszaélés miatt vizsgálódnak. Az NNI annyit közölt: valóban folyik az eljárás, amelynek határideje május negyedike. A Célpont információi szerint sértett tanúként hallgatták ki a közzétett lista szereplőit, akiknek többsége ma is aktív rendőr. Ráadásul a Készenléti Rendőrség felajánlotta nekik, hogy ha be akarják perelni a Hír Televíziót, az Országos Rendőr- főkapitányság ingyenes jogi segítséget nyújt nekik – olvasható a Magyar Nemzetben.

Forrás: Magyar Nemzet

A szerkesztő ajánlja

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.