Meghalt a The Cranberries énekesnője

MN

2018. január 15., hétfő 18:20, frissítve: hétfő 22:41

Negyvenhat éves korában váratlanul hunyt el Dolores O’Riordan, a The Cranberries ír zenekar énekesnője – közölte a sajtóval az énekesnő szóvivője. 

„A családtagokat letaglózta a hír, magánéletük tiszteletben tartását kérték ebben a nehéz időben” – hangsúlyozta O'Riordan sajtósa.

Az énekesnő zenekarával egy stúdiófelvétel kedvéért érkezett Londonba, ahol váratlanul életét vesztette. Részleteket nem közöltek a halálesettel kapcsolatban.

Az ír elnök is részvétét nyilvánította az államfő hivatalának honlapján – írja az MTI. „Sajnálattal hallottam Dolores O’Riordan zenész, énekesnő és író halálhírét. Dolores O’Riordan és a The Cranberries óriási hatással voltak a rock- és popzenére Írországban, de nemzetközileg is” – olvasható Michael D. Higgins közleményében. Mint írja, szívesen gondol vissza arra, hogy Jim Kemmy, az idő közben elhunyt limericki politikus bemutatta neki az énekesnőt és az együttest, valamaint arra a büszkeségre is, amelyet ő és sokan mások is éreztek a zenekar sikerei hallatán. „A családja és azok számára, akik szeretik és támogatják az ír zenét, az ír zenészeknek és művészeknek halála nagy veszteséget jelent” – zárta gondolatait az ír elnök.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

A politikus mellett zenésztársak is megdöbbenésüknek és sajnálatuknak adtak hangot a hír hallatán. Köztük volt Hozier, a Duran Duran, Jim Corr a The Corrs tagjai közül, valamint a Kodaline együttes.

Az ír zenekar Limerickből indult világhódító útjára, a 90-es években a Zombie és a Linger című dalokkal váltak ismertté.

A The Cranberries utoljára 2017-ben indult turnéra Európában, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban, de májusban, az európai turné kezdete után nem sokkal, törölték a további európai és amerikai időpontokat az énekesnő egészségi állapota miatt. A zenekar hivatalos honlapja azt írja, a O’Riordannak hátproblémái voltak.

Az énekesnő 2014-ben húszévnyi házasság után vált el Don Burtontől, a Duran Duran egykori turnémenedzserétől, akitől három gyereke született – Taylor Baxter, Molly Leigh és Dakota Rain.

Dolores O’Riordan bipoláris zavarban szenvedett, 2014-ben egy repülőtéri incidens miatt bírósági ítéletet is hoztak ellene.

Az 1971-ben Limmerickben született énekesnő, 1989-ben csatlakozott a Hogan testvérekhez, miután egy újsághirdetésre lett figyelmes a helyi lapban. A The Cranberries közel 40 millió lemezt adott el. 2001-ig 6 stúdióalbumot adtak ki, majd több válogatás- és koncertlemez követte.

Az O’Riordan különleges hangja és ír akcentusa által meghatározott dalokkal óriási sikereket értek el az Atlanti-óceán mindkét oldalán. A Linger bejutott az amerikai és ír legjobb 10 slágere közé, az Egyesült Királyságban a top 14-be. Tavaly a The Guardian brit lapnak adott interjúban az énekesnő elmondta, a slágert az inspirálta, hogy valaki „nyilvánosan dobta” egy diszkóban. „Minden olyan drámai, amikor 17 éves vagy, ezt ömlesztettem bele a dalba”.

Dolores később szólókarrierbe kezdett. 2007-ben az Are You Listening majd 2009-ben a No Baggage című albumokkal jelentkezett.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.