Meghalt Mészáros Mihály

MTI

2016. június 13., hétfő 21:51

Meghalt Mészáros Mihály (becenevén Michu) magyar származású amerikai akrobata, kaszkadőr és színész, akinek leghíresebb szerepe Alf eljátszása volt az azonos című nagy sikerű amerikai scifisorozatban.

Az alacsony, mindössze 83 centiméter magas termetével híressé vált színész halálhírét  a TMZ celebportál közölte hétfőn menedzserére, Dennis Vargára hivatkozva.

A 76 évesen elhunyt hírességet több mint egy hete szállították be egy Los Angeles-i kórházba, miután menedzsere eszméletlenül talált rá Beverly Hills-i otthonának fürdőszobájában. Michu többé már nem tért magához.

A budapesti születésű Mészáros Mihály nyolc éve szélütést szenvedett, azóta különféle egészségi problémákkal küszködött.

Michu a nagy amerikai cirkuszoknál kezdte tengerentúli pályafutását az 1970-es években. Az 1980-as években négy éven át alakította egy barna szőrmejelmezben Alfot, a szőrös földönkívüli lényt az NBC tévésorozatában. Bár Alf bábfigura volt, Michu bújt a bőrébe, amikor járnia vagy futnia kellett.

A népszerű vígjátéksorozat vége után Mészáros tévéreklámokban és más tévéműsorokban szerepelt, többek közt Michael Jackson oldalán. A TMZ szerint Michu és Jackson közeli barátokká váltak, miután az énekes látta őt mutatvány közben. Michu rendszeresen vendégeskedett a popsztár Neverland birtokán, ahol tanúja volt, amint Michael Jackson Lisának, későbbi feleségének udvarolt.

A Guinness-rekordok könyve egy időben Mészárost tartotta nyilván a világ legkisebb embereként. Az IMBD mozis adatbázis szerint kedvenc időtöltése a skót viszki fogyasztása és a szivarozás volt.

Dennis Varga adománygyűjtő internetes oldalt (GoFundMe) indított a kórházi számlák és a temetési költségek kiegyenlítésére.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.