Meghalt Tom Petty, a zenész családja megerősítette a hírt

2017. október 3., kedd 06:32, frissítve: kedd 14:13

Hatvanhat éves korában Kaliforniában meghalt Tom Petty amerikai zenész és dalszövegíró – írja a BBC Petty családjának nyilatkozatára hivatkozva. A CNN közlése szerint Tony Dimitriades, a Tom Petty and the Heartbreakers menedzsere erősítette meg a hírt a család nevében nyilatkozva.

Hétfőn mi is beszámoltunk arról: a Tom Petty and the Heartbreakers frontemberére eszméletlenül találtak rá, feltehetőleg szívrohamot kapott. A 66 éves Pettyt állapotának stabilizálása után a mentők azonnal a ULCA Santa Monica-kórházba szállították, ahol lélegeztetőgépre rakták.

A CBS News és a Variety arról írt a Los Angeles-i rendőrségre (LAPD) hivatkozva, hogy Pettyt már nem tudták megmenteni. Az LAPD viszont egy Twitter-üzenetben azt közölte, hogy nincs információja az énekes haláláról, és bármilyen ilyen értesülés tévedésből lett kiadva. Később ellentmondásos hírek keringtek: többen arról számoltak be, hogy még küzdenek az életéért, míg a New York Daily News bejelentette, hogy lekapcsolták a gépekről.

A rocksztár előző hét hétfőn fejezett be egy hosszú turnésorozatot Los Angelesben.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Pettyről kevesen tudják, hogy a 80-as években sikeressé váló, Heartbreakers nevű zenekarával összesen 80 millió albumot adott el. Az énekes a 1990–2000-es években is folyamatosan aktív volt, bár azóta egyik száma sem lett akkora sláger, mint a csúcskorszakában, de mindig volt akkora rajongótábora, hogy fenntartsa magát. Napjainkban számos filmben is megszólalnak a dalai – olyan vígjátékokban például, mint a Spanom csaja vagy az Egyszerűen bonyolult.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.