Megmentik a Soundcloud internetes zenemegosztót

2017. augusztus 13., vasárnap 19:00, frissítve: hétfő 09:14

Úgy néz ki, megmenekül a Soundcloud internetes zenelejátszó, miután 170 millió dolláros befektetéshez jut a platform – jelentette a BBC. A hírt a svéd alapítású, berlini székhelyű vállalat elnöke, Alexander Ljung is megerősítette, egyúttal blogbejegyzésében jelezte, ezzel párhuzamosan átalakítások lesznek a cég vezetésében, ő például távozik tisztségéből.

Az új vezető a Vimeo videómegosztótól jön, Kerry Trainor vezérigazgatói minőségben veszi át a Soundcloud irányítását. Ugyancsak a Vimeónál dolgozott korábban Mike Weissman is, aki pedig a napi operatív ügyekért felel majd.

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, a 2008-ban elindított, világszerte sok, főleg kezdő zenész számára az egyik fő publikálási felületnek számító szolgáltatás igen nagy anyagi gondokkal küzd, jó ideje veszteséges. Július elején munkatársainak 40 százalékát, 173 főt bocsátottak el, és 50 napra, azaz szeptemberig maradt elég forrásuk a működéshez. Akkor számos előadó, köztük talán a legismertebb, Chance the Rapper jelezte, nem lenne jó veszni hagyni a Soundcloudot, meg kellene menteni, hogy tovább tudjon üzemelni.

Ljung egyébként amellett, hogy azt írta, az oldal anyagilag jó ideig rendben lesz, azt is leszögezte, a változással is ugyanaz az alulról építkező független megosztó lesz, mint eddig. Vagyis ezek szerint nem kerül egy nagy internetes multi alá sem a jelenleg 40 millió felhasználóval rendelkező oldal.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017.08.14.

A szerkesztő ajánlja

Grimm Balázs

Egy édesanya és az ő halálos beteg kisfia, akiket magára hagyott az állam

Az olcsó gyógyszereket megkapják támogatottan, a drágákat nem, miközben 74 ezer forintból próbál megélni a kis család.

Stier Gábor

Theresa May és a Nyugat sokat segített Putyinnak

Komoly reformokra a széles körű felhatalmazás ellenére sem nagyon számít a lapunk által megkérdezett politológus, Ilja Grascsenkov. Interjú.

Ficsor Benedek

Távolodás a politikától: a konszolidálódó MMA a Fekete-korszak után

Fekete György távoztával új korszak köszönt az akadémiára, de fiatalok nélkül hosszú távon bajosan működhet a köztestület.

Makrai Sonja, Ficsor Benedek, Vékony Zsolt

Hagyjuk tönkremenni az egyik legnagyobb építészünk műveit

Bierbauer (Borbíró) Virgil irányítása mellett épült újjá Budapest a második világháború után, ma mégis csupán két fő műve őrzi emlékét.