Megnyílt a Katolikus Könyvnapok

Grund

2012. május 24., csütörtök 13:42

Hat könyvkiadó mintegy ötszáz kiadvánnyal vesz részt a csütörtökön megnyílt 6. Katolikus Könyvnapokon Székesfehérváron.

A Szent István Művelődési Házban rendezett kétnapos eseményt Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök nyitotta meg. Beszédében hangsúlyozta, az emberekben nagy az érdeklődés a hittel, a vallással, az élet értelmével kapcsolatban. Sokan megpróbálnak üzeneteket megfogalmazni e témákban, azok azonban sokszor tévesek vagy „pillanatnyi érdekeket szolgálnak". Ezért a könyvnapokkal igyekszenek útbaigazítást nyújtani a biztos és hiteles források felé. – A mai kor embere keveset olvas, megváltozott a viszonya a könyvhöz. Máshogy hat az emberre a könyvben lévő ismeret, mint ami az interneten hűvösen, objektív módon fellelhető. A könyv ezért alkalmas a bennünk ébredő kérdésekre válaszokat adni – fogalmazott.

Jakubek Tiborné, a művelődési ház igazgatója elmondta, szeretnék felhívni a figyelmet az olvasás értékére. Hat kiadót hívtak meg, amelyek „a legnagyobb mennyiségben és a legjobb minőségben tudnak katolikus és vallási témájú kiadványokat megjelentetni”. A két nap alatt mintegy 500 könyvet mutatnak be.

A programkínálatból kiemelte Lackfi János író, költő, műfordító és Juhos-Kiss János tanár, költő, szépíró és újságíró közönségtalálkozóját, valamint a Székesfehérvári Egyházmegyei Gyűjtemény legújabb kiadványainak bemutatóját. Utóbbiból Mózessy Gergely gyűjteményigazgató a Prohászka-tanulmányok 2009–2012, Smohay András múzeumigazgató pedig a Károly Róbert és Székesfehérvár című könyvet ajánlotta az olvasók figyelmébe.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: „Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán”

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.

Lándori Tamás

Nem tűnt őrültnek a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.

Vég Márton

Orbán és Soros egy csapatban játszik? „Soros-szervezetet” pénzel a BM

Több millió forint állami pénzt kapott egy menekülteket segítő szervezet, amely tagja a milliárdos civil hálózatának is.

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.