Mégsem jön Björk a Balaton Soundra

Grund

2012. május 9., szerda 17:00, frissítve: szerda 17:01

Az izlandi énekesnő, Björk – hangszálproblémára hivatkozva – több esetben mondta le a Biophilia című legújabb albumát bemutató világ körüli turné állomásait. Ma már az is biztos, hogy a Balaton Soundon sem lép fel.

Tavaly jelent meg Björk legújabb lemeze, a Biophilia, amelynek turnéján több telt házas koncert után április közepén – orvosa tanácsára – kénytelen volt lemondani két, Buenos Aires-i koncertjét, majd jött a hír, nem vesz részt a brazil Sónar São Paulo fesztiválon sem. – Az énekesnőnek göböket találtak a hangszálain, amik hosszú távon akár maradandó károsodást is okozhatnak – írta a Lángoló Gitárok blog.

– Akkor még bizakodtunk, hiszen az énekesnő javulásról számolt be Facebook-oldalán és reményét fejezete ki, hogy minél hamarabb pótolhatja az elmaradt fellépéseket. Azt reméltük, a zamárdi koncertet nem fenyegeti veszély – nyilatkozta Fülöp Zoltán, a Balaton Sound főszervezője. Mától azonban biztossá vált a hír: Björk nem tudja vállalni magyarországi fellépését sem.

– Reméljük, Björk mihamarabb felépül és pótolhatjuk az elmaradt koncertet, amelyet nagyon vártunk. Tíz héttel a kapunyitás előtt kollégáinkkal most gőzerővel azon dolgozunk, hogy a megüresedett vasárnapi headliner pozíciót pótolni tudjuk a programban. Remélem, napokon belül jó hírrel szolgálhatunk a közönségünknek – tette hozzá Lobenwein Norbert, a Balaton Sound másik házigazdája.

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.