Megújult a Rolling Stone toplistája

tt

2012. április 27., péntek 19:30, frissítve: péntek 19:58

Három Kanye West-album is felkerült a Rolling Stone amerikai könnyűzenei magazinnak a világ 500 legjobb albumát rangsoroló legújabb, frissen átdolgozott listájára.

Az új top 500 alapja a legutóbbi, 2003-as – 2005-ben kissé módosított – rangsor, valamint egy későbbi felmérés a 2000-es évekről. Ennek alapján bekerült két klasszikussá vált Radiohead-album, de Bruce Springsteen és Bob Dylan két lemeze is.

A Rolling Stone a listát az albumokról szóló leírásokkal és újabb történetekkel egyetemben bővítette. A különleges, „könyv alakú” lapszám péntektől július 25-ig lesz kapható az Egyesült Államokban.

Az összeállítást heves viták előzték meg az újságírók és szerkesztők között, mire végül megszületett a végleges változat. A munka dandárját a riporterek százaival elvégeztetett interjúk jelentették, amelynek során szakembereket, zenészeket kerestek fel.

„Ezek a különszámok mindig jól fogynak, de egyúttal bizonyos zenékre is ráirányítják az emberek figyelmét, amiket korábban nem hallgattak. És remélhetőleg újabb vitákat indítanak. Az emberek imádják felhúzni magukat ezeken a »best« rangsorokon, elkészíteni is jó móka volt” – mondta Christian Hoard, a magazin vezető szerkesztője.

Az új lista legnagyobb nyertese a hiphopsztár Kanye West, akinek 2005-ös Late Registration, 2004-es The College Dropout és 2010-es My Beautiful Dark Twisted Fantasy című albuma is bekerült a legjobb 500-ba.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.