Méltó megemlékezés az egykori soulsztárról

tt

2012. augusztus 6., hétfő 09:30, frissítve: hétfő 12:15

A februárban elhunyt Whitney Houston popsztár emlékére Whitney! címmel nyílik kiállítás augusztus 15-én a Los Angeles-i Grammy Múzeumban.

Az énekesnő alkotói életének különböző aspektusait bemutató kiállítás megrendezésére Houston családjának együttműködésével került sor – számolt be róla a kaliforniai nagyváros központjában található Grammy Múzeum közleménye.

Visszaemlékezések és személyes tárgyak

Ritka fotók és videók, személyes tárgyak és fellépőruhák, valamint a sztár poszterei és lemezei is láthatók a 2013 februárjáig látogatható tárlaton. A múzeum a Whitney Houstonnal együtt fellépő énekeseket és zenészeket is felkérte, hogy idézzék fel a popdíva emlékét. A visszaemlékezésekből készült rövid videók szintén megtekinthetők a kiállításon. A souldíva utolsó dalait tartalmazó album július végén jelent meg, de életéről édesanyja, valamint BeBe Winans amerikai gospelénekes is könyvet szándékozik kiadni.

Whitney Houston február 11-én halt meg egy Beverly Hills-i szállodában. Az orvosszakértői vizsgálat szerint a 48 éves énekesnő belefulladt lakosztálya fürdőkádjába, halálához azonban kokainfogyasztás és szívproblémák is hozzájárultak.

Houston az 1980-as és 1990-es években volt a pop és a soul koronázatlan királynője, közel 170 millió lemezt adott el. Dicsősége csúcspontján Kevin Costnerrel szerepelt a Több mint testőr (1992) című filmben, amelyben híres slágere, az I Will Always Love You is felhangzik a múzeumban.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.