Miklósa Erikát köszöntik

2012. június 22., péntek 14:42

Holnap az Uránia Nemzeti Filmszínház nyári operaválogatásának következő vetítésén Miklósa Erikát köszöntik.

A friss Kossuth-díjas és Prima-díjas opera-énekesnőt, Miklósa Erikát az Éj Királynője szerepében hallhatják a nézők szombaton az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol a nyári opera-válogatásban Mozart Varázsfuvoláját vetítik le a New York-i Metropolitan Opera előadásában.Ez volt a legelső, mérföldkőnek számító előadás 2006-ban a Metropolitan Opera élő HD közvetítéseinek történetében, melyek mára számos díjat nyertek, és világszerte több millió embert vonzanak a mozivásznak elé.  Magyarországon most látható először ez a felvétel, amelyben Miklósa Erika olyan világsztárokkal lépett együtt színpadra, mint Nathan Gunn, Mathew Polenzani és René Pape.

A díszvetítés előtt Warholik Zoltán televíziós műsorvezető és opera-szakértő beszélget Miklósa Erikával, akit  júniusi születésnapja alkalmából is köszöntenek a szervezők.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.