Minden kapcsolatot megszakít Kevin Spacey-vel a Netflix

MN

2017. november 4., szombat 08:20, frissítve: szombat 09:25

A Netflix internetes műsorszolgáltató pénteken bejelentette, hogy nem szerepelteti többet Kevin Spacey-t a Kártyavár (House of Cards) című népszerű sorozatban, és megszüntet mindennemű kapcsolatot az Oscar-díjas színésszel a szexuális zaklatási botrány nyomán – írja az MTI.

A műsorszolgáltató közleménye szerint a Netflix nem vesz részt semmilyen produkcióban, beleértve a Kártyavár című sorozatot is, amely Kevin Spacey közreműködésével készül. Arról is tájékoztattak: még felmérik, hogy folytassák-e a 2013-ban indult sorozatot Spacey közreműködése nélkül. Egyben közölték, hogy nem adják ki az utóprodukciós fázisban lévő Gore című filmet, amelynek sztárja szintén a zaklatással vádolt színész.

A CNN hírtelevízió csütörtök este adott hírt arról, hogy a Kártyavár stábjának nyolc jelenlegi és korábbi tagja – akiknek nevét nem hozták nyilvánosságra – állt elő azzal, hogy Spacey részéről „ragadozó” viselkedést tapasztaltak, egy színész szexuális támadással vádolta meg őt.

Egy brit és egy mexikói színész korábban szintén megvádolta szexuális zaklatással Spacey-t, aki október végén jelentette be, hogy bár korábban nőkkel is voltak kapcsolatai, ezentúl meleg férfiként éli életét.

A széria hatodik – egyébként is befejezőnek szánt – évadát most forgatják, de a Spacey-t ért vádak miatt a Netflix internetes műsorszolgáltató és a Media Rights Capital produkciós cég felfüggesztette a forgatást.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

A Kevin Spacey körüli botrány azután robbant ki, hogy Anthony Rapp egy interjúban azzal vádolta meg a színészt, hogy több mint harminc éve, 1986-ban egy házibuli után szexuálisan zaklatta.

A színész Rapp zaklatási vádjára azonnal reagált, és bocsánatot kért, majd azzal védekezett, hogy részeg volt, és nem emlékszik a történtekre.

Azóta már Roberto Cavazos mexikói színész és az amerikai Tony Montana dokumentumfilm-rendező is vádakkal illette a sztárt: mindketten azt állították, hogy akaratuk ellenére megkörnyékezte őket szexuálisan. A napokban pedig Spacey bejelentette, hogy kezelteti magát, mivel időre van szüksége a helyzet értékeléséhez és megoldásához.

A Nemzetközi Televízióművészeti és -tudományi Akadémia nem ad nemzetközi Emmy-díjat Kevin Spacey-nek.

Pénteki brit médiaértesülések szerint a londoni rendőrséghez is bejelentés érkezett a sztár ellen szexuális bűncselekmény vádjával, és a Scotland Yard vizsgálatot indított.

A Sky News brit hírtelevízió és a legnagyobb olvasottságú brit tömeglap, a The Sun netes kiadásának beszámolója szerint a kétszeres Oscar-díjas amerikai színészt a bejelentő – egy most harminckét éves férfi – azzal vádolja, hogy 2008-ban Londonban szexuális támadást követett el ellene. A férfi a The Sunnak elmondta, hogy a kérdéses időpontban Spacey londoni otthonában tartózkodott, ahol elaludt, és arra ébredt, hogy a színész szexuálisan molesztálja.

A Scotland Yard pénteken nevek említése nélkül csak annyit közölt, hogy külön parancsnokság alatt működő, elsősorban gyermekek elleni visszaélések és szexuális bűncselekmények felderítésére szakosodott ügyosztálya – a Child Abuse and Sexual Offences Command – vizsgálja a bejelentést, amely november 1-jén érkezett.

Az ötvenhat éves Kevin Spacey 2004 és 2015 között a híres londoni Old Vic színház művészeti igazgatója volt, és e tevékenységéért távozásának évében II. Erzsébet királynő tiszteletbeli lovagi címben részesítette. Spacey kiemelkedő nagy-britanniai megbecsültségét jelezte, hogy a búcsúztatására szervezett nagyszabású rendezvényen világhírességek vettek részt, köztük Jeremy Irons, Sting és Annie Lennox. A londoni gálaműsorba videoüzenettel bekapcsolódott Sam Mendes filmrendező, Bill Clinton volt amerikai elnök és Sir Elton John, a brit rock egyik legünnepeltebb veteránja.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.