Minden rekordot megdönthet a Batman 3.

Grund

2012. július 19., csütörtök 17:10, frissítve: péntek 12:53

Huszonöt millió dolláros premier előtti bevétellel mutatkozott be csütörtökön A sötét lovag - Felemelkedés című új Batman-film Észak-Amerikában, ahol a produkció forgalmazása pénteken kezdődik. Elemzők szerint hétvégi jegyeladásaival rekordot is dönthet Christopher Nolan filmje.

A Christian Bale főszereplésével forgatott produkció európai premierje szerda este Londonban volt. A két helyszínen zajlott díszbemutató egyikén, a BFI IMAX mozijában Harry herceg is megjelent a BBC tudósítása szerint. Észak-Amerikában péntek reggeltől már 4400 moziban játsszák a denevéremberes akciófilmet – értesült a The Hollywood Reporter online kiadása.

Nolan nem térhatású filmet forgatott, elemzők szerint esetleg ez gátolhatja meg a produkciót abban, hogy akkora bevételt hozzon, mint a háromdimenziós Bosszúállók. Emellett a film elég hosszú: 2 óra 43 percig tart a vetítés. Másrészt egyetlen filmet sem mutattak be korábban annyi (330) IMAX-moziban, mint A sötét lovag – Felemelkedést. Nolan nagy rajongója az IMAX-nek, ezért a filmből több mint egy óra IMAX-kamerákkal készült. A produkciót Nolan Batman-trilógiájának utolsó darabjaként emlegetik. Bale a bemutató előtt többször leszögezte, hogy utoljára öltötte magára a denevérember kosztümjét.

A Batman: Kezdődik 2005-ben, a folytatásaként született A sötét lovag 2008-ban aratott kritikai és közönségsikert. – Először fordult elő, hogy egymás után háromszor alakítottam egy szerepet, a filmek az életemre és a pályafutásomra is nagy hatással voltak – hangsúlyozta Bale. A trilógiát záró epizódban számos szereplő visszatér, köztük az Alfredot alakító Michael Caine, a Gordon felügyelőt játszó Gary Oldman és Lucius Foxként Morgan Freeman is. A szereposztásban újoncként tűnik fel Marion Cotillard, Joseph Gordon-Lewitt, Tom Hardy, valamint Anne Hathaway, aki Macskanő bőrébe bújik. A sötét lovag – Felemelkedés július 26-án mutatkozik be a magyar mozikban.Korábbi cikkünk a Batman 3. részéről itt olvasható.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.