Hivatalosan is sztárok lettek a bábfigurák

Grund

2012. március 21., szerda 12:35, frissítve: szerda 12:58

A Hollywoodi Hírességek Sétányának 2466. csillagával „tüntették ki” a világhírű Muppets bábfigurákat.

Az elismeréssel a figuráknak a szórakoztatóiparban eltöltött több mint ötven éve előtt tisztelegtek. Az esemény, amelyet a történelmi El Capitan színház előtt tartottak helyi idő szerint kedden, egybeesett a Disney Muppets című filmjének DVD-s és blu-rayes amerikai megjelenésével.

„Szeretném minden Muppet nevében elmondani, mennyire boldogok vagyunk, hogy itt lehetünk és csatlakozhatunk a szórakoztatóipar néhány legnagyobb nevéhez” – mondta a híres figurák nevében Kermit (Breki), a béka az ünnepségen. Breki barátaival érkezett: Miss Röfivel, Fozzie-val, Gonzóval, Animallel, Pepével, Sweetumsszal és Walterrel, aki 2011-ben csatlakozott hozzájuk.

Miss Röfi, Fozzie, Gonzó és a többiek


A Muppeteket az azóta már elhunyt Jim Henson alkotta, a bábuk az 1950-es évek közepén debütáltak, majd 1969-ben a Szezám utca című sorozatban is megjelentek, és egyre népszerűbbé váltak. 1976 és 1981 között több mint 120 Muppet Show-epizód jelent meg. A sorozat négy Emmy-díjat kapott.

Hét Muppets-film készült eddig, ebből a legújabb elnyerte a legjobb dalért járó Oscar-díjat a Man or Muppet című dallal. A filmre 158 millió dollár értékben váltottak jegyet, ez az eddigi legmagasabb összeg a Muppets-filmek történetében.

Breki már kapott saját csillagot a sétányon korábban, csakúgy mint Jim Henson és Nagymadár a Szezám utcából.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.