Végre a magyar mozikba kerül az Isztambul + Videó

Négy hónap késéssel, de megvalósul Török Ferenc filmjének hazai bemutatója

Grund

2012. január 11., szerda 12:49

Négy hónappal a török premier után végre a magyar mozikban is bemutatják Török Ferenc koprodukcióban forgatott, Isztambul című filmjét.

Február 16-án kerül a magyar mozikba Török Ferenc Isztambul című filmje. A magyar–holland–ír–török koprodukcióban készült alkotásra sokáig vártak a hazai nézők, mert anyagi gondok miatt elhalasztották az októberi premiert.

Ősszel a gyártó közleményében azt írta: „a filmet gyártó Új Budapest Filmstúdió nem vállalhatja a film bemutatását mindaddig, amíg a céggel szembeni szerződéses tartozását a Magyar Mozgókép Közalapítvány utódszervezete nem rendezi, hiszen csak ez után lehet kifizetni a teljes stábot és az utómunkaköltségeket".

Most végre a magyar mozikba kerülhet a film, amely egy középkorú nőről, Katalinról szól, akit férje elhagy egy fiatal tanítványáért, felnőtt gyerekei pedig nem figyelnek rá. Az idegösszeomlás után hirtelen ötlettől vezérelve Törökországba utazik, és ott kezd új életet egészen addig, amíg fia érte nem megy.

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.