Nem maradt el az idén sem a jelmezparádé a Szigeten

R. Kiss Kornélia

R. Kiss Kornélia

2017. augusztus 13., vasárnap 19:53, frissítve: hétfő 11:37

Jelmezek nélkül nincs nyári fesztivál. Ezt a szokást a nyugat-európaiak hozták be a magyar fesztiválokra, és máig inkább ők azok, akik a legkülönfélébb őrültségeknek öltöznek egyénileg, de akár csoportosan is.

Senki nem lepődik meg, ha a Sziget Fesztiválon vagy a Balaton Soundon szembejön vele egy feje búbjáig plüssbe öltözött maci, egy lila unikornis vagy egy bohóc. Vagy egyszerűen csak olyan valaki, aki a normálistól távol álló szettet válogatott össze magának a Szigetre. Van, aki egy maszkkal vagy egy vicces kiegészítővel is megelégszik, ezekből óriási a választék a Szigeten is.

Az öltözékeknek általában nincs jelentésük, egyszerűen csak választanak egy olyan ruhát, amilyet viccesnek találnak. Néhány érdekes arcot válogattunk össze. 

 
Gihan Medagama Angliából érkezett, és aminek öltözött, az… nos, pontosan maga sem tudja. Megtetszett neki a lila
Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet
 
 
Minek is jelmez, ha valakinek ott van Poppy, a rózsaszín flamingó! Mint kiderült, Poppy nem Angliából érkezett, mint a lányok, Hana Osborne és Maddie Wrench, hanem Norvégiából. Nehéz időkön ment keresztül, és szüksége volt egy kis levegőváltozásra. Eddig az összes ország közül, amelyet ismer (kettő), Magyarország tetszik neki leginkább. Ja és ha bárki úgy gondolná, hogy lehetetlenség úgy közlekedni, ahogy a képen látható hölgyek, az nem téved. De a Sziget ez alól is kivétel
Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet
 
 
Ez a francia társaság csak együtt akar lenni, és ezt komolyan is veszi. Mindennap csoportos jelmezben vannak, ma éppen ezt a piros csíkosat választották. Különösebb jelentősége nincs a választásuknak, csak ráböktek egy jelmezkészletre, ami jópofa
Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet
 
 
Judith Bandell és Dennis Boerland Hollandiából érkeztek, és a Sziget Fesztivál házasságkötő termében egybe is keltek. Így ez a kép egyben az esküvői fotójuk is. Sok boldogságot!
Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet
 
 
A kedvenc unikornisunk, Jacques Briand Franciaországból érkezett. Nagyon népszerű volt a fesztiválon
Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet
 
 
A végére mi is rájöttünk, mi értelmük a jelmezeknek 
 Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet
 
 
Még van két nap a Szigetből, ha bárkire rátörne az ihlet. Nyilván ebben reménykednek a fesztiválra kitelepülő kereskedők is
 Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet
 

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.