Nem maradt el az idén sem a jelmezparádé a Szigeten

2017. augusztus 13., vasárnap 19:53, frissítve: hétfő 11:37

Jelmezek nélkül nincs nyári fesztivál. Ezt a szokást a nyugat-európaiak hozták be a magyar fesztiválokra, és máig inkább ők azok, akik a legkülönfélébb őrültségeknek öltöznek egyénileg, de akár csoportosan is.

Senki nem lepődik meg, ha a Sziget Fesztiválon vagy a Balaton Soundon szembejön vele egy feje búbjáig plüssbe öltözött maci, egy lila unikornis vagy egy bohóc. Vagy egyszerűen csak olyan valaki, aki a normálistól távol álló szettet válogatott össze magának a Szigetre. Van, aki egy maszkkal vagy egy vicces kiegészítővel is megelégszik, ezekből óriási a választék a Szigeten is.

Az öltözékeknek általában nincs jelentésük, egyszerűen csak választanak egy olyan ruhát, amilyet viccesnek találnak. Néhány érdekes arcot válogattunk össze. 

 
Gihan Medagama Angliából érkezett, és aminek öltözött, az… nos, pontosan maga sem tudja. Megtetszett neki a lila
Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet
 
 
Minek is jelmez, ha valakinek ott van Poppy, a rózsaszín flamingó! Mint kiderült, Poppy nem Angliából érkezett, mint a lányok, Hana Osborne és Maddie Wrench, hanem Norvégiából. Nehéz időkön ment keresztül, és szüksége volt egy kis levegőváltozásra. Eddig az összes ország közül, amelyet ismer (kettő), Magyarország tetszik neki leginkább. Ja és ha bárki úgy gondolná, hogy lehetetlenség úgy közlekedni, ahogy a képen látható hölgyek, az nem téved. De a Sziget ez alól is kivétel
Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet
 
 
Ez a francia társaság csak együtt akar lenni, és ezt komolyan is veszi. Mindennap csoportos jelmezben vannak, ma éppen ezt a piros csíkosat választották. Különösebb jelentősége nincs a választásuknak, csak ráböktek egy jelmezkészletre, ami jópofa
Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet
 
 
Judith Bandell és Dennis Boerland Hollandiából érkeztek, és a Sziget Fesztivál házasságkötő termében egybe is keltek. Így ez a kép egyben az esküvői fotójuk is. Sok boldogságot!
Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet
 
 
A kedvenc unikornisunk, Jacques Briand Franciaországból érkezett. Nagyon népszerű volt a fesztiválon
Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet
 
 
A végére mi is rájöttünk, mi értelmük a jelmezeknek 
 Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet
 
 
Még van két nap a Szigetből, ha bárkire rátörne az ihlet. Nyilván ebben reménykednek a fesztiválra kitelepülő kereskedők is
 Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet
 

A szerkesztő ajánlja

Szabó Emese

Mint egy régi Trabant: méltatlan állapotok a dél-pesti centrumkórházban

Elavult műszerek, lepusztult épületek, menekülő szakszemélyzet. Siralmas a helyzet.

Kósa András

„Illiberális rezsimekben nincs konszolidáció, még durvább dolgok jöhetnek”

Orbán Viktor egyirányú utcában halad, március 15-ei fenyegetőzése is csak egy újabb állomás volt. Interjú Krekó Péter politikai elemzővel.

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

Seszták beismerése és a Tolvajok utcája: megvan Kisvárda „nettó befizetője”

Milyen áron készülnek az ország keleti csücskében búvó kisvárosban a nagy látványberuházások?

Szabó Emese

Az egészség helyett a pálinkafőzés a nemzeti ügy

A betegek nem értik, miért kellene elégedettnek lenniük. A realitásokról Rékassy Balázs egészségügyi közgazdászt kérdeztük. Interjú.