Nemzetközi toplistán a Cimbaliband lemeze

MTI

2015. augusztus 4., kedd 19:25, frissítve: kedd 19:45

A World Music Charts Europe (WMCE) nemzetközi világzenei toplista nyolcadik helyére került fel a Cimbaliband júniusban megjelent Moldva című lemeze – hangzott el az M1 aktuális csatorna kedd délelőtti műsorában.

Az együttes dobosa, Horváth Dániel elmondta: a minden hónapban 25 ország 50 világzenei rádiós szakemberének szavazatai alapján összeállított listára való felkerülés „benne volt a levegőben”, ugyanakkor mégis váratlanul érte a Cimbaliband tagjait.

A Fonó gondozásában megjelent Moldva című albumról szólva felidézte, hogy a lemezen hallható dalok alapjául az együttes cimbalmosának, Unger Balázsnak a saját gyűjtése szolgált, aki 1997-ben járt a moldvai csángók közt autentikus dallamok után kutatva. A zenész kitért arra is, hogy jövőre várhatóan egy turné keretében eljutnak Afrikába is.

A World Music Charts Europe listáján augusztusban más magyar album nem szerepel, ugyanakkor az elmúlt évben sikert aratott felkerülésével Herczku Ágnes Bandázom, a Romano Drom Colors, valamint a Balogh Kálmán és Lukács Miklós alkotta Cimbalom Duó Összehangolva című albuma is.

A Cimbaliband lemezéről írt kritikánk itt olvasható.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.