Nyirkó István kapta a Latinovits-díjat

Grund

2012. június 17., vasárnap 17:35, frissítve: vasárnap 17:39

Évadot zárt a veszprémi Petőfi Színház. A társulat Nyirkó István színművészt, a közönség Szeles József színművészt jutalmazta.

Szoboszlay Sándor, a színház örökös tagja köszöntötte az idén ötvenéves színház társulatát. Visszaidézte az alapító napokat, a teátrumban tiszteletüket tevő olyan színészóriásokat, mint Major Tamás vagy Latinovits Zoltán.

Oberfrank Pál elismeréssel szólt a teátrum sikeres évadjáról, kiemelve azt is, hogy a színház Értelem és érzelem című előadása meghívást kapott a Pécsi Országos Színházi Találkozóra. Horváth Lászlóné gazdasági igazgató bejelentette: a tavalyihoz képest nőtt a nézőszám, 102 ezerről 104 ezerre. A társulat elköszönt Pataki András operatív igazgatótól, aki a soproni színházat fogja igazgatni.

A színészek szavazatai alapján Nyirkó István színművész kapta idén a Latinovits-díjat, a közönség pedig Szeles József színművészt jutalmazta a Petőfi-díjjal.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.