Olaszul is olvasható a Kincskereső kisködmön

Grund

2012. május 2., szerda 14:55

Elsők között a római iskolások olvashatják Móra Ferenc Kincskereső kisködmön című regényének olasz fordítását. A könyv első ötszáz példányát az olasz oktatási intézményekben osztják szét. Reich Károly eredeti illusztrációi díszítik a Kincskereső kisködmön olasz kiadását is.

Móra Ferenc 1918-ban írta meg az ifjúsági regényt, amelyet Kertész Éva fordított le olaszra, és saját költségére jelentetett meg az általa útjára indított Biblioteca Tricolore nevű sorozat első köteteként. Idén karácsonyra a Tüskevár kiadását tervezi.

A Rómában élő fordító 2003-ban Fekete István Vuk című regényét ültette át olaszra, amely az Antonio Stango kiadónál jelent meg. A Kincskereső kisködmön első példányait a La Sapienza római egyetem magyar tanszékének hallgatói kapták meg, valamint általános iskolák és gimnáziumok diákjaihoz is eljuttatják. A könyv szétosztásában a Római Magyar Akadémia is segítséget nyújt.

Reich Károly (1922–1988) számtalan gyerekkönyv és ifjúsági regény illusztrátoraként szerzett magának széles körű ismertséget itthon és külföldön egyaránt. A Kincskereső kisködmönhöz 1968-ban készített illusztrációkat.Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja