Oliver Stone filmjével nyit a Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál

Grund

2012. augusztus 22., szerda 14:10, frissítve: szerda 16:10

A Vadállatok (Savages) a Jameson CineFest – Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál nyitófilmje. Az év egyik szuperprodukcióját Miskolcon láthatja először a magyar közönség.
Ez az a film, amiből kivágták Uma Thurmant – de a  főszerepekben többek között így is John Travoltával, Benicio Del Toróval, Salma Hayekkel találkozhatunk. A kegyetlenül humoros, csavaros film, amely Don Winslow bestsellere alapján készült, a háromszoros Oscar-díjas Oliver Stone jó éveit idézi.

Stone, aki legnagyobb sikereit többek között A szakasszal, a Született gyilkosokkal, a JFK-jel, a Nixonnal, a Tőzsdecápákkal aratta, ismét magasra tette a lécet. Ben, a békés, jólelkű buddhista és legjobb barátja, Chon, az egykori tengerészgyalogos jövedelmező üzletet visz Kaliforniában, a Laguna Beachen: ők termesztik a legeslegjobb marihuánát.

Emellett mindketten szerelmesek a szép Opheliába. Az élet idillinek tűnik, míg egy mexikói drogkartell társulni nem akar velük. Ben és Chon kilátástalannak tűnő háborúba kezd ellenük. Beindulnak az egyre kegyetlenebb heccek…

A Vadállatok, melyet a UIP Duna Film forgalmaz, október elején kerül a mozikba. A magyarországi premier szeptember 14-én este lesz a Jameson CineFesten.

A szerkesztő ajánlja

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.