Örök kedvenc az újszegedi ligetben

TK

2012. augusztus 9., csütörtök 10:58, frissítve: csütörtök 11:21

Örökzöld kedvenccel, a Hyppolit, a lakájjal mutatkozik be a Szegedi Szabadtéri Játékok kisebbik játszóhelyén, az újszegedi ligetben pénteken és szombaton a Szabadkai Népszínház magyar társulata.

Fábián Barbarának, a fesztivál sajtóreferensének tájékoztatása szerint a fergeteges humorral könnyed szórakozást ígérő vígjáték története az 1931-ben, Csortos Gyula és Kabos Gyula főszereplésével bemutatott játékfilm forgatókönyvén alapul. A darab címszerepében Kovács Nemes Andort láthatja a közönség, partnerei többek között Csernik Árpád és Pesitz Mónika lesznek.

A szabadkai magyar társulat várhatóan igazi békebeli hangulatot varázsol a színpadra, hiszen Eisemann Mihálynak a második magyar hangosfilmből ismert örökzöld dallamai csendülnek fel az előadásban, amelyet Megyeri Zoltán rendezett. A távoli korszakot megidéző sztori azonban némileg aktuális is, hiszen az újgazdagok értékrendje, amelybe belefér, hogy pénzért bármi megvehető, a mai világunktól sem áll távol – mutatott rá.

„Nem szerettük volna lemásolni az örökzöld mozit, de a történetet természetesen megtartottuk” – fogalmazott a darabról Mezei Zoltán, a társulat igazgatója, hozzátéve ugyanakkor, hogy olyan új dallamokat is hallhat majd a közönség, amelyeket a filmből nem ismerhet. „Ráadásul élő zenével játsszuk a darabot, ami még hangulatosabbá teszi az estét” – hangsúlyozta az igazgató.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.