Pecsa helyett Petőfi Rendezvényközpont

Grund

2013. május 30., csütörtök 20:52

Petőfi Rendezvényközpont néven folytatja tevékenységét június 28-tól a Petőfi Csarnok (Pecsa), amely továbbra is koncertekkel, fesztiválokkal, sport- és életmód programokkal várja a szórakozni vágyókat.

„A jelenleg is működő Petőfi Csarnok és a Petőfi Kert átalakításával, valamint a Petőfi Caféval egy új komplexum jön létre” – közölte Kereki Piroska, a Petőfi Rendezvényközpont szóvivője. A Cortina Service Kft., amely 2009 óta működteti a csarnok éttermét és kávézóját, 2011 decemberében kötött nyertes pályázóként bérleti szerződést a Fővárosi Önkormányzattal. A cég tíz évre kapta meg a Petőfi Csarnok üzemeltetési jogát, majd a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. kockázati tőkét fektetett be a társaságba.

„Több mint nettó 300 millió forintos beruházást vállaltunk, ebből mintegy 100 milliót fordítottunk infrastrukturális fejlesztésekre. Felújítottuk a színpadot, az elektromos hálózatot és a kültéri vizesblokkokat, rendbe tettük a szellőztetést, illetve vipteraszt alakítottunk ki. Az 1020 négyzetméteres belső nagytermen kívül így egy 4500 fő befogadására alkalmas, megújult szabadtéri helyszínnel is rendelkezik a komplexum. A megújulás jegyében stratégiai együttműködést alakítottunk ki a Third Generation Management programszervező céggel” – mondta Nagy Károly, a Cortina Service Kft. ügyvezetője.

A Városliget szívében található Petőfi Csarnok 1985 tavaszán nyílt meg. A népszerű könnyűzenei koncerthelyszín évente több száz kulturális rendezvénynek és kiállításnak ad helyet, és számos közösségi klubot működtet.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.