Rekordáron kelt el Batman

Grund

2012. május 11., péntek 14:20

Tetemes áron, a "bőregér" esetében rekordot jelentő 850 ezer dollárért vette meg az első Batman-képregény egyik példányát egy befektetési társaság az Egyesült Államokban.

A különleges darab magántranzakció keretében cserélt gazdát a dallasi székhelyű Heritage Auctions szervezésében. Az aukciósház alelnöke, Ed Jaster szerint az eladó két éve 315 ezer dollárért vette meg a füzetet. Az árverezőház ugyanakkor sem az eladó, sem a vevő kilétét nem hozta nyilvánosságra. A kötetben feltűnik Joker és a Macskanő is. A képregény mindössze 10 centet kóstált, amikor 1940-ben napvilágot látott. „Magas kora” ellenére szinte kifogástalan állapotban van, a fennmaradt példányok közül ez a „legegészségesebb”. Batman a Detecive Comics 27. számában tűnt fel először 1939-ben, és annyira népszerű lett, hogy a következő évben már saját füzetet kapott.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.