Rengeni fognak a bonchidai Bánffy-kastély falai

Grund

2017. július 4., kedd 18:23, frissítve: kedd 18:38

A bonchidai Bánffy-kastély 2013 óta ad otthont az Electric Castle fesztiválnak, amely minden évben ott van Európa tíz legjobb középméretű fesztiváljának sorában. Az idén július 12–16. között az elektronikus zene legnevesebb képviselőivel és csodálatos látványvilággal várják az érdeklődőket.

Deadmau5-nak eddig hatszor jelölték Grammy-díjra a zenei produkcióit, háromszor nyerte el a DJ-knek kiírt legnagyobb globális verseny nagydíját, emellett több tucat díjat és több millió rajongót tudhat magáénak. A kanadai alkotó nemcsak elismert művész, hanem a progressive house stílus legnagyobb producereinek egyike is. A világ nagy fesztiváljainak rendszeres fellépője Dániából érkezik Kolozsvárra: Trentemöller kifinomult, szofisztikált zenéjéről ismert, no meg arról, hogy minden élő találkozáskor rendkívül látványos előadással jutalmazza meg rajongóit.

A House of Pain évfordulós turnéja közepén jár. Huszonöt éve játszik, és ott lesz Bonchidán is, mégpedig az eredeti felállásban, minden régi taggal a színpadon: DJ Lethal, Dannyboy és Everlast. Élő hangszerkísérettel hoznak teljes élményt nyújtó előadást, amelyben a House of Pain repertoárjának legismertebb számait lehet majd hallani, akárcsak Everlast szólókarrierjének meghatározó darabjait.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.