Révkomáromi cápatámadás

Deák Zsigmond

2012. január 14., szombat 21:05

Megvan a BoxingOne nemzetközi ökölvívó csapatbajnoki liga egyik döntőse, hiszen a Komarno Sharks 12-3-ra verte a Debrecen Thunders csapatát hazai pályán, a dugig telt révkomáromi sportcsarnokban. Jövő pénteken derül ki, hogy a másik elődöntőből győri vagy temesvári rivális fut-e be.

Felvidéken igazán komolyan veszik a BoxingOne nemzetközi csapatbajnokságot, hiszen az előző idényben a galántaiak nyerték meg a sorozatot, most pedig a révkomáromiak vertek végig mindenkit az alapszakaszban. Ez főképp arra vezethető vissza, hogy a magyar válogatott nagy részét leigazolták. Ám nemzeti gárdánk a napokban az olimpiai felkészülés érdekében Tunéziában edzőtáborozik, így a Komarno Sharks alakulatának, a helyi Cápáknak „kihullottak” a legélesebb fogaik. Ezek után még az sem tűnt lehetetlennek, hogy az elődöntőben a Debrecen Thunders meglepetést okozhat.

Ám ez a lehetőség gyakorlatilag már a csapathirdetéskor elúszott, hiszen kiderült, ezúttal nem délről, hanem észak-keletről érkeztek kiválóságok a Duna partjára. A négy litván mindegyike válogatott és megnyerte hazája bajnokságát, ketten a tavalyi galántai bajnokcsapatnak is tagjai voltak. A zsúfolt révkomáromi sportcsarnokban ráadásul a hazaiak szerencsésen is kezdtek, pontosabban a bírók látták úgy, hogy a debreceni Kalucza Norbert nem verte meg a Pécsről igazolt Lakatos Krisztiánt. Előbbi évek óta képviseli a magyar színeket a vb-n, Eb-n, sőt a pekingi olimpián is, utóbbi szintén szerepelt már világversenyen. Maradjunk abban, Kalucza az utolsó menetes fölényét nem tükrözte a döntetlen. Ezután beindult a hazai henger, a cseh válogatott Patrik Velky Török Jánost pontozta ki, a 2010-ben ifjúsági olimpiai bajnok litván Evaldas Petrauskas feladásra kényszerítette az ifi magyar bajnok Herczeg Józsefet, Egidius Kavaliauskas a 17 éves Kontra Csabát múlta felül. 81 kg-ban az idei felnőtt bajnok Nagy Péter bravúrral verte a 2007-es chicagói vb bronzérmesét, Daugirdas Semiontast, a 3. menetben még számoltatott is rá, de csak egy pillanatra pislákoltak fel a debreceni remények. Vitalius Subacius Deél Szabolcsot múlta felül, majd a végére tett 69 kilós csatában Klasz Árpád az egy kategóriával feljebb rándult Görbics Gábort. A vége 12-3, lehetett volna szorosabb is, de fordított semmiképp sem.

A Komarno Sharks tehát bejutott a január 27-i döntőbe, amelynek rendezését is elvállalná. Mivel a másik ágon a temesvári gárda szintén szívesen lenne házigazda, a győri Gladiátorok viszont idegenbe is szívesen mennének meg kell várni a jövő pénteki másik elődöntőt. Kérdés, a fináléban révkomáromi részről újra a már visszatérő magyar vonalnak szavaznak bizalmat, vagy a hasonló erősségű balti csapatrésznek.

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.