Seregi Lászlót Farkasréten búcsúztatják

Grund

2012. május 16., szerda 17:45

Jövő csütörtökön délelőtt tizenegy órakor búcsúztatják Seregi Lászlót, a hazai és nemzetközi táncélet kiemelkedő művészét. Seregi Lászlót az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Állami Operaház saját halottjának tekinti.

A Magyar Állami Operaház örökös tagjának és Kossuth-díjas mesterművészének búcsúztatását a dalszínház aulájában tartják délelőtt, a temetési szertartás negyed háromkor kezdődik a Farkasréti temető Makovecz-termében.

A neves koreográfust május 11-én, életének 83. évében érte a halál. A Magyar Állami Operaház június 21-24. között a Rómeó és Júlia-előadásokat Seregi László emlékének ajánlja. A Magyar Nemzeti Balett volt balettigazgatója, karizmatikus alkotója emlékére az operaház új évadában Seregi–Shakespeare hónapot tart: 2013 áprilisában mindhárom nagy sikerű művét sorozatban játssza majd a dalszínház balettegyüttese.

Seregi László koreográfiáival a Magyar Nemzeti Balett az elmúlt évtizedekben számos kiemelkedő sikert aratott külföldön is. Műveit a világ jelentős balettszínpadain (egyebek közt Moszkva, Róma, Prága, Bordeaux, Edinburgh, Köln, Leningrád, Kijev, Berlin, Monte Carlo, Bécs, Salzburg, Párizs, Torino, London, Zürich és Sydney színházaiban) bemutatták és műsoron tartják.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kicsit kívülre kellett szorítani a színészt

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.