Simicska Lajos: Gondom lesz rátok!

2004. november 26., péntek 01:00

A jobboldali sajtóval foglalkozott kétoldalas összeállításában a Népszabadság hét végi melléklete. A figyelmét többek között a Hír TV-re és a Magyar Nemzetre összpontosító írás Simicska Lajos és felesége szerepével is foglalkozik. A Népszabadság nemrégiben jogerősen pert vesztett Simicskával szemben.
A Népszabadság terjedelmes összeállításában egy jobboldali médiabirodalom kiépüléséről ír, amelynek elemeit külön-külön is elemzi. A médiabirodalom tényét a lap szerint az is alátámasztja, hogy a Pro-Aurum Vagyonkezelő Rt. a Hír TV után beszállt a Magyar Nemzetet kiadó, nyereséges Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft.-be is, majd a szerzők – utalva a médiabirodalom vezetői szerepére – megjegyzik: a kiadó Simicskával és nejével közösen tulajdonolja a Mahir főrészvényesét, a B-Reklám Kft.-t.
– Nem vagyok meglepve, a minap jogerősen pert vesztett velem szemben a Népszabadság, és ebbe, úgy látszik, nehezen tud belenyugodni – nyilatkozta a cikkre reagálva Simicska Lajos.
– Látni kell azonban azt is, hogy a mellébeszélésben és a hazugságok terjesztésében a Népszabadság mindig is az élen járt. Úgy is fogalmazhatnék, hogy ez a születésétől kezdve prostituált újság – amelyben a mai napig tulajdonos a szocialista párt –, a rágalmazás olimpikonja. A Népszabadság hosszú évek óta szisztematikusan és tudatosan gyaláz engem és családomat, amiből most már elég! De tudja, mit? Innen üzenem a Népszabadság újságíróinak: Gondom lesz rátok!„A Népszabadság médiabűnözők gyülekezete” – állította 2003 novemberében Simicska, amiért a lap beperelte a vállalkozót. A pert nemrégiben jogerősen elvesztette az újság. A kijelentés alapjául az szolgált, hogy a Népszabadság egy korábban megjelent cikkében Simicska személyét összefüggésbe hozta egy alvilági figurával. A lap megszólaltatott egy Weisz nevű, később horvát kecskepásztornak állt embert, aki elmondta: 1995-ben olyan asztaltársaság tagja volt, amelyben részt vett Simicska Lajos és „Schlecht Csabának is ott kellett lennie”. Simicska akkor kikérte magának a lap feltételezését, eljárását, és a Népszabadság módszerét „zsurnálgengszterizmusnak” minősítette.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.