Monodráma Jászai Mariról

rKissNelli

2012. május 25., péntek 19:00, frissítve: vasárnap 10:26

Jászai Mariról mutatnak be monodrámát vasárnap este hét órakor a SufniG'Art'N Sötétkamrájában. Az Anyaszínház előadásának egyik érdekessége, hogy a színésznő gondolatait egy férfi tolmácsolja.

„Jászai Mari, minden korok legjobb Élektrája, Jászai Mari, az összeférhetetlen, Jászai Mari, akinek a munka volt mindene, Jászai Mari, akinek Széchenyi István lett volna mindene (ha megadatik, hogy egy korban éljenek), Jászai Mari, az igazmondó, Jászai Mari, aki folyton hazudott, Jászai Mari, a szárnyaló, Jászai Mari, a szenvedő” – ezekkel a szavakkal jellemzi Jászai Marit és az előadást Sediánszky Nóra dramaturg.

A Jászai Mari című monodrámát a színésznő naplói, levelei és egyéb írásai alapján írta Sediánszky Nóra. A rendezés, a díszlet és az előadás pedig Menszátor Héresz Attila munkája, ő tolmácsolja a „gigászi primadonna” gondolatait. A darabot már ötödik éve játsszák sikerrel, 2008-ban díjazták a Deszka Fesztiválon és a Fringe Fesztiválon is.A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.