Szerdán érdemes Moszkvába menni

TK

2012. április 18., szerda 09:42

Az orosz történelmi és kulturális örökség napján ingyenesen látogathatók és hosszabb ideig tartanak nyitva a moszkvai múzeumok. Szerdán több mint ezer program közül válogathatnak a 322 múzeumban, képtárban az orosz főváros lakói és az oda érkezők.

Az idén tizenkét újabb intézmény csatlakozott az akcióhoz, közöttük az ikonmúzeum, a kriminalisztikai és a bútorgyűjtemény. Kinyitja kapuit a látogatók előtt a kormány épülete, és ingyenesen tekinthetik meg az érdeklődők a történelmi Kremlt is. A híres elnöki díszőrség kivételesen szintén felvonul a történelmi és kulturális örökség napján, egyébként szombatonként parádézik a Kreml udvarán.

Szergej Kapkov, az orosz főváros kulturális osztályának vezetője elmondta, hogy tavaly ilyenkor harmincezren választották a Kreml megtekintését, és összesen 1,2 millióan látogattak el a különböző a rendezvényekre.

Ebben az évben a műemlék épületekben lévő nagykövetségek, így a francia, a dán, a ciprusi diplomáciai képviseletek is megnyitják kapuikat a látogatók előtt Moszkvában.

A történelmi és kulturális örökség napi akció további különlegessége, hogy ezen a napon, április 18-án 18 órakor az orosz kulturális élet 18 híressége mutatja be Moszkva történelmi nevezetességeit.

A sztár idegenvezetőkkel nemcsak a belváros érdekességeit, hanem a Vörös Október csokoládégyárat és a Zil-gyárat is megnézhetik az érdeklődők.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kicsit kívülre kellett szorítani a színészt

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.