Szikora János tagadja a zaklatás vádját

MN

2017. november 10., péntek 18:49, frissítve: péntek 19:00

„Ez így a valóságban soha nem történt meg, ilyen jelenetnek én soha nem voltam szereplője, szexuális zaklatás, hatalommal való visszaélés nem történt” – írta a Vörösmarty Színház oldalán megjelent közleményében Szikora János az őt érő vádra reagálva.

A rendezőt Kátai István vádolta meg az ATV-ben, mondván, látta, amikor Szikora János zaklatott egy színészhallgató lányt a színház büféjében. Állítása szerint egyik kezével a combjai közé, másik kezével a blúza alá nyúlt. Amikor pedig Kátai a lány segítségére sietett, Szikora felállt az asztaltól, és azt mondta neki, hogy nem történt semmi.

Szikora János cáfolta az állításokat, szerinte mindezt bosszúból találta ki Kátai István, aki egyébként magát színészként aposztrofálta. „Kátai István soha nem volt a Vörösmarty Színház színésze, ő a Vörösmarty Színház büfése volt, a szerződését összeférhetetlen, botrányos magaviselete miatt 2016. december 14-én december 31-i hatállyal megszüntettem. Ezt követően több tanú egybehangzó állítása szerint a büfében számos alkalommal ezt kiabálta: »Ezt meg fogom bosszulni! Ezt nem viszi el szárazon!«” – indokolta a rendező, mi állhat szerinte a vád mögött.

A rendező emellett a szexuális zaklatás és a hatalommal való visszaélés minden formáját elítélte, s megengedhetetlennek nevezte, hogy valaki büntetlenül, a bosszúállás szándékával eltorzítsa a valóságot.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.