Sztárépítész tervez galériát

Grund

2012. június 14., csütörtök 17:15, frissítve: csütörtök 17:42

Újabb galériát nyit Párizsban, ezúttal az ipari létesítményeiről ismert Bourget külső városnegyedben Larry Gagosian, a műkincspiac egyik legismertebb alakja, akinek új kiállítóhelyét Jean Nouvel, a világhírű építész tervezi.

Gagosian a világ műkincspiacának szinte valamennyi fontos helyszínén jelen van, a francia fővárosban a Champs-Élysées közelében már működtet egy galériát.

Legújabb kiállítóhelye egy 1950-es években felhúzott ipari épületben kap helyet 1650 négyzetméteren. Az épület közelében leszállópályák vannak magángépek részére, üzletemberek repülői gyakran landolnak arrafelé, Gagosian reményei szerint magángyűjtők is kapnak majd a lehetőségen.

A galériát a 2008-ban a német könyvszakma békedíjával kitüntetett Anselm Kiefer német művész festményeiből és szobraiból szervezett tárlattal avatják fel 2012 őszén.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.