Szupermodell a velencei zsűriben

Grund

2012. július 15., vasárnap 13:15, frissítve: vasárnap 13:17

Laetitia Casta egykori szupermodell, César-díjra jelölt francia színésznő is tagja lesz az idei Velencei Nemzetközi Filmfesztivál játékfilmes zsűrijének, amelyben Michael Mann rendező elnököl.

A testületben a 69. Mostra szervezőinek pénteki bejelentése szerint helyet kap Marina Abramovic szerb művésznő, Samantha Norton brit színésznő, Ursula Maier francia–svájci rendező, olasz kollégája, a rendezés mellett forgatókönyvíróként is tevékenykedő Matteo Garrone, Ari Folman izraeli rendező, forgatókönyvíró, zeneszerző, illetve Pablo Trapero argentin producer, rendező, vágó és Peter Chan (Peter Chan Ho-sun) hongkongi származású producer.

A világ legrégebbi filmfesztiválját augusztus 29. és szeptember 8. között rendezik meg, a zsűri ítéli oda többek közt a legjobb filmnek járó Arany Oroszlán-díjat, továbbá a legjobb színésznek és színésznőnek járó Volpi-kupát. A mustra idén új művészeti vezetőt kapott Alberto Barbera személyében.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.