Táncra perdülnek a Duna-korzón

PR

2012. április 28., szombat 10:11, frissítve: szombat 13:48

Gyanútlan járókelők közül előbukkanó táncosok veszik birtokba a tánc világnapján, vasárnap 15 órakor a pesti Duna-korzót, hogy látványos flashmob akcióval ünnepeljék meg a tánc világnapját és népszerűsítsék a Dunát. A táncos villámcsődülethez speciális, zöldenergiát termelő bicikli fogja szolgáltatni a talpalávalót.

A Danube Flow – Hív a Duna! elnevezésű projekt és a Budapest Tánciskola Szzzevasssz! Tavasssz! című programsorozatának keretében megvalósuló kezdeményezés során a Wild Buffalo LC nevű csapat táncosai veszik birtokba a Duna-korzót – olvasható a szervezők által az MTI-hez eljuttatott sajtóközleményben.

A flashmob akció ezúttal sortáncként – linedance – valósul meg, amelyet elsősorban country zenére szoktak előadni. A gyanútlan járókelők közül előbukkanó táncosok a Dunával párhuzamosan, egyetlen hosszú sorba rendeződve fogják előadni a koreográfiákat. A produkció végén pedig – a villámcsődület szellemiségéhez igazodva – szétszélednek, mintha mi sem történt volna.

Mint azt a sajtóanyag kiemeli, az esemény egyik különlegessége maga a helyszín. A Wild Buffalo LC tánccsoport azért választotta a Duna-korzót, hogy ezzel is népszerűsítse Budapestet és a várost kettészelő folyót. A kezdeményezés további érdekessége a zenét szolgáltató speciális kerékpár, az úgynevezett E-Wheel lesz. A szerkezet jól szemlélteti, hogy egy átlagos ember mennyi energia megtermelésére képes, illetve hogy azt miként lehet hatékonyan felhasználni egyebek mellett hangosításra, világításra, laptop vagy telefon feltöltésére.

A Danube Flow – Hív a Duna! elnevezésű programsorozat célja a Duna értékeinek népszerűsítése és védelme. A kezdeményezés hátterében az az elgondolás áll, hogy a budapesti lakosság nehezen tudja megközelíteni a folyópartot, ezért sok szempontból elvesztette az élő kapcsolatot a Dunával. A vállalati és civil együttműködésből megvalósuló projekt ezért különleges – kulturális, sport-, ismeretterjesztő és családi – szabadidős programokkal várja egészen szeptember 30-ig az érdeklődőket.

A kezdeményezés március 21-én, a víz világnapja előestéjén, közösségi fényfestéssel indult a budapesti Szabadság híd lábánál. Egy héttel később filmvetítésen mutatták be a Római-part történetét. A következő program pedig a Gyilkosság a Duna-parton című interaktív, utcai krimijáték volt, amelyet a Föld napján megrendezett II. Nemzeti Kacsakődobó Bajnokság és Piknik követett.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

Miért innák a legdrágább ásványvizet, ha sokkal többért nyerset is kaphatnak?

Az amerikai yuppie-k úgy veszik literenként 1800 forintért a tömény baktériumtenyészetet, mint a cukrot.

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.