Távgyógyítást is bevezetnek

BL

2011. december 6., kedd 15:51

Felújították a Dorog és kistérsége lakóit ellátó szakrendelőt, valamint a beruházás keretében digitális röntgenkészüléket szereztek be, amely lehetőséget ad a távgyógyászati szolgáltatás bevezetésére – tájékoztatott a város polgármestere.

Tittmann János (MSZP) hozzátette: az 1963-ban épült rendelő, tüdőgondozó és röntgenvizsgáló korszerűsítésére a kistérség csaknem 300 millió forintos uniós támogatást nyert el, és ahhoz 60 millió forintos önrésszel járult hozzá.

A felújítás során a szakrendelőt akadálymentessé tették, a lapos tetőt beépítették, az épületet szigetelték, a közműhálózatokat kicserélték. A másik két helyszínen szintén megtörtént az akadálymentesítés. Az épületek homlokzatát ugyanolyan színekkel újították fel, mint a 2005-ben átadott Szent Borbála-szakkórházat, így egységes, harmonikus külsőt kaptak Dorog egészségügyi intézményei.

A digitális röntgenkészülék rendszerbe állításával a felvételeket forgatni, nagyítani és árnyékolni lehet, illetve az interneten azokat egy adott terület specialistájához lehet továbbítani a pontosabb diagnózis érdekében. A rendelő Dorog és a vonzáskörzetébe tartozó kisebb települések lakosságának, körülbelül ötvenezer embernek nyújt teljes körű járóbeteg-szakellátást, gondozást és szűrővizsgálati lehetőségeket – mondta el a polgármester.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.