Twitteren alkot a Pulitzer-díjas író

tt

2012. május 25., péntek 21:59, frissítve: péntek 21:59

Tízrészes fikciós sorozatot ír a Twitter mikroblog portálon a The New Yorker magazin felkérésére Jennifer Egan Pulitzer-díjas író.

A magazin közlése szerint a Black Box (Fekete doboz) című kém-thriller „első bejegyzése” csütörtök éjszaka került fel a mikroblogra. A történet rövid, mindössze 140 vagy annál is kevesebb karakterből álló részekből épül fel, amelyeket a The New Yorker fikciós részlegének Twitter-profilján tesznek közzé tíz éjszakán át, helyi idő szerint este 8 és 9 óra között. 

A kész történetet a magazin hivatalos internetes oldalán elérhető Page-Turner blogban is közzéteszik, illetve az éppen soron következő nyomtatott kiadványban is helyet fog kapni. Egan, aki 2011-ben aratott győzelmet a Pulitzer-díj fikciós kategóriájában A Visit from the Goon Squad című regényével, már régóta gondolkodott azon, hogy miként lehetne olyan fikciós történetet írni, amely sorozat formájában jelenne meg a Twitteren.

„Ez persze nem új keletű gondolat, de mindenképpen egy fantáziában gazdag dolog: egyrészt az intimitás miatt, amely abban rejlik, hogy az emberek mindig elérhetőek a mobiltelefonjuk révén, másrészt a 140 karakterben megvalósuló szokatlan költészet miatt” – mutatott rá egy bejegyzésében az író.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kicsit kívülre kellett szorítani a színészt

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.